
کیاپرس/دبیر ستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: بیشترین صادرات حوزه سلامت به شرکت های دانش بنیان مربوط می شود به عبارتی شرکت های دانش بنیان ها بیشتر در حوزه زیست فناوری فعال هستند.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، مصطفی قانعی روز یکشنبه ۱۹ اسفندماه در نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی (ایران هلث ۱۴۰۴) افزود: کشورهای منطقه زیرساخت تولید داروهای زیست فناوری را مانند ایران ندارند.
وی تاکید کرد: توانستیم داروهای زیست فناوری را به ۱۷ کشور صادر کنیم.
وی افزود: آمار رسمی صادرات دارو چیزی در حدود ۲۰۰ میلیون دلار است اما به طور غیر رسمی داروها از ایران خارج میشود که نشاندهنده وجود ظرفیت صادراتی بالای این حوزه است.
وی بیان داشت: علاوه بر این، کشورهای اطراف سیاستی اتخاذ کردهاند که به تولید داخل، تسهیلات و سهم بیشتری اختصاص میدهند. بر همین اساس، برخی از شرکتهای دانشبنیان، تولیدشان را در همان کشورها انجام میدهند که این حجم از صادرات هم در آمارهای رسمی گمرک، لحاظ نمیشود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ با حضور شرکتهای دانشبنیان حوزه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی عنوان کرد: رویداد ایران هلث، فرصتی است که برترین توانمندیهای صادراتی کشور در تمام حوزههای دارو، درمان و سلامت به صورت یکپارچه عرضه میشود و نمایشدهنده اقتدار فناورانه ایران در عرصه سلامت خواهد بود.
وی افزود: تلاش داریم نمایشگاه ایران هلث، یک رزمایش اقتدار در حوزه سلامت باشد و توانمندیهای فناورانه کشورمان را به نمایش بگذارد.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی، با بیان اینکه کاهش ارزبری، از اولویتهای معاونت علمی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان است، ادامه داد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان و تولید داخل، میتواند زمینهساز جلوگیری از خروج ارز و صرفهجویی شود.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی، فناوریهای حوزه سلامت را از اولویتهای ایران هلث ۱۴۰۴ عنوان کرد و افزود: سلامت دیجیتال، حوزه هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور، بخش مهمی از نمایشگاه ایرانهلث ۱۴۰۴ است. در این نمایشگاه، فرصتی برای معرفی روندها و کلان روندهای نوظهور فناورانه فراهم شده است.
دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی با اشاره به بازار ۸۰۰ هزارمیلیارد تومانی حوزه سلامت عنوان کرد: بازار سلامت، بازار بزرگی است که میتواند ضمن کمک به اقتصاد دانشبنیان کشور ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی، خلق ارزش افزوده و ارزآوری را به ارمغان بیاورد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاونت علمی، اضافه کرد: در این راستا در سال جاری دولت با تخصیص حدود ۴ هزار میلیارد تومان به صندوق نوآوری و شکوفایی، در تلاش است تا بزرگترین محصولات دارای ارزبری بالا، از جمله انسولین و پلاسما، را تا دو سال آینده داخلیسازی و مشکل آن را حل کند. این اطلاعرسانی در نمایشگاه باعث میشود همه دستاندرکاران با توجه به فرصتهای موجود، گامهایی در جهت کاهش وابستگیهای ارزی کشور بردارند.