جوانان بیشترین قربانیان حوادث ترافیکی هستند

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از راهاندازی پویش «نه به تصادفات» از ۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ با هدف کاهش بار تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن خبر داد و گفت: در ابتدای دهه ۹۰ شاهد کاهش تلفات ناشی از تصادفات به ۱۵ هزار مورد بودیم، اما اکنون این آمار افزایش داشته است.
به گزارش کیاپرس، دکتر علیرضا زالی در نخستین مجمع سلامت استان تهران از افزایش ۳.۵ درصد جمعیتی که گواهینامه دریافت میکنند و ۶.۶ درصد میزان تردد سالانه خبر داد و گفت: در ۹ ماهه اول سال شاهد فوت ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر و مصدومیت ۲۸۳ هزار نفر بر اثر تصادفات در سطح کشور بودیم؛ بنابراین این فقط یک پویش مردمی نیست و همه دستگاههای مرتبط در زمینه خودروسازی، راهسازی، استفاده از ظرفیت هوشمندسازی، بالابردن سطح آموزش همگانی و ارتقای فرهنگهای ترافیکی باید در قالب این پویش برنامهریزی کنند.
رییس دانشگاه افراد در سنین ۲۱ تا ۴۰ سال را بیشترین قربانیان حوادث ترافیکی دانست و این آمار را در قالب اهمیت قانون جوانی جمعیت، چالش بزرگی خواند و افزود: ۲۵ درصد از این قربانیان موتورسواران هستند و همچنین نزدیک به ۶۲ درصد از علل این مرگ و میر ناشی از خطای انسانی است.
به گفته دبیر مجمع سلامت استان تهران، بیشترین میزان مرگ و میر در شهر و استان تهران بین ساعت ۶ بعدازظهر تا ۸ شب و بعد از آن بین ساعت ۸ تا ۱۲ شب رخ میدهد.
وضعیت مطلوب استان تهران نسبت به شاخص کشوری در خصوص مرگ و میر نوزادان
دکتر زالی همچنین در خصوص شاخص مربوط به مرگ و میر نوزادان و وضعیت استان تهران را نسبت به شاخص کشوری مطلوب عنوان کرد.
وی افزود: بر اساس تصمیم سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۳۵ باید شاخص ۲.۵ مورد مرگ نوزاد به ازای هر تولد زنده در سطح دنیا تحقق پیدا کند.
دبیرمجمع سلامت استان تهران یکی از مهمترین عوامل موثر بر این شاخصها را حضور اتباع اعلام کرد و گفت: در سال جاری از مجموعه بانوان باردار نخست زا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بخش قابل توجهی از مادران اتباع هستند.
دکتر زالی اظهار کرد: ۶۵.۷ درصد از مرگ و میر مادر باردار در کشور به مادران ۱۸ تا ۳۵ و ۳۲.۱ درصد از این آمار به مادران بالای ۳۵ سال تعلق دارد. این شاخص یکی از مهمترین شاخصهای جهانی در حوزه بهداشت و درمان است.
دبیر مجمع سلامت استان تهران در ادامه آمار مربوط به فوت افراد ۳۰ تا ۷۰ سال به دلیل چهار عامل اصلی دیابت، بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای مزمن تنفسی را ارایه داد و افزود: ۲.۴ در ده هزار نفر به دلیل دیابت، ۸.۸ در ده هزار نفر به دلیل بیماریهای قلبی، ۷.۷ در ده هزار نفر به دلیل سرطان و ۱.۱ در ده هزار نفر به دلیل بیماریهای مزمن تنفسی دچار مرگ زودرس میشوند. مرگ زیر ۷۰ سال را مرگ زودرس و مرگ زیر ۵۰ سال را مرگ بسیار زودرس مینامند.
به گفته دکتر زالی، ۱۲ درصد عامل مرگ و میر زودرس، حوادث ترافیکی اعلام شده و پیش بینی میشود ۵۰ هزار مورد مرگ در سال به آلودگی هوا مربوط است.
ربیس دانشگاه در خصوص شاخص ابتلا به سرطان نیز تصریح کرد: سرطان پستان، پروستات و کولورکتال در هر دوجنس، سه سرطان شایع در کشور است و در سالهای آینده با رشد قابل توجه آمار مبتلایان روبهرو میشویم. در آقایان سرطان پروستات، کولون یا روده بزرگ و ریه و در بانوان سرطان پستان، روده و تیرویید الگوی غالب ابتلا به سرطان اعلام شده است.