هوش مصنوعی؛ نگاهی نو به بیماری ها

کیاپرس/ کارشناسان حوزه سلامت بر این باور هستند که هوش مصنوعی در بخش های مختلف حوزه سلامت نفوذ کرد و روزنه ای جدید یا نگاهی نو به بیماری ها انداخته است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با استفاده از هوش مصنوعی، بسیاری از خطاها و مشکلات در حوزه درمان برطرف می شود، یعنی بالاتر رفتن قدرت تشخیصی و پایین آوردن درصد خطا از مهمترین مزیت های این فناوری نو است.

دکتر علیرضا زالی ادامه داد: هرچند ما در زمینه هوش مصنوعی اقداماتی انجام دادیم اما باید با استفاده از ظرفیت های موجود، در این بخش تلاش های بیشتری کنیم تا از مزیت های آن بهره مناسب ببریم.

وی ادامه داد: پزشکی هسته ای رشته ای بین بخشی است و در آن رشته هایی مانند فیزیک، بایولوژی، زیست شناسی ، طب حضور دارند، لذا این رشته مستعد استفاده از هوش مصنوعی بیش از رشته های دیگر است.

وی تاکید کرد: من معتقد هستم با توجه به ظرفیتهای موجود، صاحب نظران و فعالان ما می توانند در این زمینه هم پیشتازی کنند.

وی به کاربرد هوش مصنوعی در حوزه پزشکی هسته ای، اشاره کرد و گفت: در بررسی ها مثال تصویربرداری اسکن قلب گاهی اوقات به دلایلی از جمله حرکات بیمار یا تغییرات فیزیولوژیکی قلب، امکان تا ۲۰ درصد خطای تشخیصی ایجاد می شود یا حتی تفسیر را با اختلال ایجاد می کند که با بهره گرفتن از هوش مصنوعی می توان این خطا را کاهش داد.

وی بیان داشت:در بسیاری از برنامه پزشکی هسته ای، با بهره گرفتن از هوش مصنوعی و الگوریتم های پیچیده، می توان در تغییر روش های تشخیصی و درمانی موثر بود.

دکتر رضا تبریزی، جراح فک و صورت و فلوشیپ بازسازی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیر در باره هوش مصنوعی گفت: امروزه هوش مصنوعی اهمیت خیلی زیادی دارد، به علت اینکه خطاهای انسانی را می تواند پوشش دهد و سرعت و دقت کار را هم بالاتر می برد.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی کمک می کند که چه تصمیمی برای بیماران گرفته شود یا چه طرح درمانی را براساس مشکل بیمار، اتخاذ کنیم تا بهترین درمان انجام گیرد.

وی اظهارداشت:هرچند درحال حاضر هوش مصنوعی بیشتر حالت مشاور پزشک را دارد، اما این فناوری در آینده با پیشرفت، جایگاه بالاتری پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در حوزه پزشکی از جمله فک و صورت، هوش مصنوعی کمک می کند تا جراح تصمیم درست تری بگیرد و سرعت تصمیم گیری و طرح درمان را هم افزایش می دهد.

وی ادامه داد: در هوش مصنوعی برنامه ای را طراحی کردیم تا در درمان های جراحی فک و صورت، بهترین تصمیم ها برای بیماران گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری توانستم ۱۵ مقاله منتشر کنم، گفت: این مقاله در مجله بین المللی منتشر و چند بار هم به آن استناد شده است.

وی افزود: درمان بیماری های فک و صورت از جمله تحلیل فک صورت که نیاز به بازسازی دارد؛ با استفاده از هوش مصنوعی می توان بهترین طرح درمان را ارایه دهد، فعلا فقط مقاله این موضوع در قالب مقاله تهیه و منتشر شده است.

دکتر حمیده صباغی، استادیار برگزیده در گروه آموزشی بالینی گفت: در تلاش ایم هوش مصنوعی را برای تشخیص بیماری های چشم برای اولین بار در کشور بکار بگیریم.

وی با اشاره به اینکه حیطه اصلی فعالیت ام در حوزه چشم و بینایی سنجی است، گفت: راه اندازی نظام ثبت اطلاعات در دانشگاه ها است. ریجستری همه بیماری چشم برای اولین بار با راهنمایی استادان راه اندازی شد.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

    • تیر 14, 1404
    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

      رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo