هوش مصنوعی و کاهش ۲۰۰ همتی در حوزه سلامت

اختصاصی ـ کیاپرس/دبیرستاد زیست فناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰۰ همت در حوزه سلامت هزینه می شود، گفت: پیش بینی ما این است که اگر از هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال در حوزه سلامت بهره بگیریم، حداقل ۲۰۰ همت از هزینه های فعلی این حوزه جلوگیری می شود.
دکتر مصطفی قانعی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهارداشت: با بهره گیری هوش مصنوعی هم شاهد ارتقا سلامت، کاهش خطاهای پزشکی و هزینه ها خواهیم بود.
وی ادامه داد: ما جز بالاترین مصرف کنندگان آنتی بیوتیک ها و سرم ها در دنیا هستیم اگر این محصولات با استفاده از هوش مصنوعی هم هزینه ها کاهش پیدا کند هم از مصرف بی رویه این محصولات جلوگیری می شود.
وی ادامه داد: کشورهایی که قبلاً در حوزه درمان قوانین سخت گیرانه ای داشتند، وقتی از هوش مصنوعی استفاده کردند تا ۴۰ درصد هزینه های شأن کاهش یافته است.
قانعی به انجام کار مطالعاتی در شهر قم اشاره کرد و گفت: وقتی تصاویر ماموگرافی را برای غربالگری سرطان پستان به هوش مصنوعی دادیم و تفسیر کرد، تعداد مراجعه افراد حدود ۸۰ درصد کاهش یافت.
وی افزود: علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، وقت مردم هم کمتر صرف شد و تجهیزات کمتری هم استفاده شد.
وی با اشاره به اینکه تعداد نمونه برداری ها، بیوپسی ها کاهش یافته است، گفت: در مقابل، اطمینان مردم افزایش یافته است در مجموع با هزینه کمتر خدمات بهتری دریافت کردند.
وی ادامه داد: از حقوق رادیولوژیست ها و پزشکان هیچ چیزی کم نشد، این موضوع نشان کشور ما با این وضعیتی که در حوزه درمان دارد، هوش مصنوعی می تواند هزینه ها را به شدت کم کنیم.
وی بیان داشت: الان چالش اصلی این است که بیمه ها دیگر پولی ندارند به کادر درمان، داروخانه و آزمایشگاه بدهد پس باید راهکاری اندیشیده شود.
۱۷ شرکت دانش بنیان در هوش مصنوعی کار کردند
وی افزود: ۱۷ شرکت دانش بنیان در هوش مصنوعی کار کردند و به عبارتی در این حوزه توانمند هستند.
وی ادامه داد: ما در این حوزه کار زیادی نکردیم تا الان از توانمندی های آنان بهره بگیریم.
وی افزود: اولین گام این است، مجموعه هایی که در دانشگاه ها در حوزه های مختلف اعم از پیشگیری، درمان و تشخیص را راه اندازی کنیم تا در سال های آینده از آنها بهره بگیریم.