آیا روغن فاسد می شود؟

کیاپرس/رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعداد دفعات سرخ کردن مربوط به کیفیت روغن است، گفت : روغنی که بو، طعم یا رنگ آن تغییر کند یا دود نماید یعنی فاسد شده است و برای سرخ کردن مجدد مناسب نیست.
به گزارش کیاپرس از وبدا،دکتر زهرا اباصلتی اظهارداشت: اگر روغن در هنگام سرخ کردن دود نکند و تیره رنگ نشود می توان ۳ الی ۴ بار از آنها استفاده نمود.
وی بیان داشت: برای اینکار اول باید روغن را سرد، سپس آن را از صافی عبور دهیم تا ذرات سوخته غذا از آن جدا شود و سپس در یخچال یا جای خشک ، خنک و تاریک نگهداری نمود تا طول عمر روغن بیشتر شود و ترجیحاً یکبار مصرف توصیه می شود.
وی با بیان اینکه روغن های جامد هیدروژنه که حاوی ترانس بالا و اسیدهای چرب اشباع بالا بودند امروزه تولید نمی شوند و جای خود را به روغن نیمه جامد ( مایع خوراکی مصرفی خانوار) داده اند که میزان اسیدچرب اشباع در حد استاندارد ملی و اسیدچرب ترانس پایین دارد؛ اظهار کرد: انواع روغن های مایع خوراکی خالص و مخلوط برای پخت و پز مناسب هستند، اما روغن هایی مانند روغن کانولا و روغن مایع مخلوط مناسب که دارای مقادیر و نسبت مناسب اسیدهای چرب ضروری امگا ۶ به امگا ۳ (کمتر از ۳ به ۱) هستند از جنبه تغذیه ای ارجحیت دارد.