مرگ و میر براثر سوختگی در ایران تقریبا ۲ برابر متوسط جهانی است

image_pdfimage_print

کیاپرس/رئیس انجمن حمایت از بیماران سوخته (ققنوس) با اشاره به اینکه ۳ هزار نفر براثر سوختگی در ایران فوت می کنند، گفت: مرگ و میر ما تقریبا ۲ برابر متوسط جهانی است.

 گزارش خبرنگار کیاپرس، محمدجواد فاطمی روزشنبه بمناسبت روز پیشگیری از سوانح سوختگی(اول دی ماه) که درستاد وزارت بهداشت برگزارشد، افزود: ناچیز بودن تجهیزات و امکانات بیمارستان ها و بخش های سوختگی، غیر استاندارد بودن تجهیزات مهمترین دلایل بیشتر بودن فوتی ها در ایران است.

وی افزود: تجهیزات پزشکی ما فرسوده، مستهلک شده و غیرقابل استفاده هستند، این موضوع شامل تخت ها، بیمارستان ها و تجهیزات می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه در کشورهای در حال پیشرفته آمار دقیق از سوختگی وجود ندارد به عبارتی آماری که ارایه می شود، حدسی و پیش بینی است.

وی افزود: به این دلیل که برخی از افرادی که دچار سوختگی می شوند به طب سنتی مراجعه می کنند، پس آنها را در آمار خودمان نداریم.

وی بیان داشت: تعدادی از بیماران، دچار سوختگی کوچک هستند، به مراکز درمانی سرپایی، مطب ها و درمانگاه ها و بیمارستان های عمومی مراجعه و درمان می شوند، گزارشی از این افراد هم در دسترس نیست.

وی افزود: در نتیجه عددی که ما داریم، افرادی هستند که در بخش ها یا بیمارستان های سوختگی سراسر کشور بستری شدند.

وی ادامه داد: سالیانه بین ۲۲ تا ۲۸ هزار نفر در بخش ها و بیمارستان های سوختگی سراسر کشور بستری می شوند.

وی بااشاره به اینکه ۳۰ هزار نفر دچار سوختگی شدید می شوند، گفت: معمولا به ازای یک نفر بستری ۶ تا ۸ نفر سرپایی درمان می شوند، پس تقریبا بین ۱۸۰ تا ۲۴۰ هزار نفر بیماران سرپایی دچار سوختگی هستند که درمان می شوند.

وی افزود: حدود ۲۷ هزار نفر از بیماران سوختگی از بیمارستان ها مرخص می شوند که نیمی از آنان معلول هستند و به دلایل مشکلات جسمی، چسبندگی های ایجاد شده، معلولیت های حسی و حرکتی، قطع عضو و مشکلات روانی و اجتماعی، درجاتی از کار افتادگی را دارند.

وی افزود: ما از لحاظ دانش فنی و کادر پزشکی مشکلی نداریم، اما امکاناتی که در زمینه سوختگی در کشور وجود دارد، اصلا قابل قیاس با کشورهای توسعه یافته و حتی با کشورهای در سطح ما یا پایین تر از ما نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه از لحاظ بروز بیماری سوختگی هم ما جز کشورهای در رده بالا هستیم، تقریبا ۸ برابر متوسط جهانی ما میزان بروز سوختگی را داریم که امیدواریم با اقدامات پیشگیرانه کم کنیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo