تعداد تخت های سوختگی متناسب با نیازها نیست/همه مراکز استانها بخش سوختگی ندارند

کیاپرس /رییس بخش سوختگی بیمارستان شهید مدنی کرج با بیان اینکه تعداد تخت های سوختگی در کشور متناسب با نیازها نیست، گفت: متاسفانه همه مراکز استانها بخش سوختگی ندارند.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر فرشاد عمید متخصص جراحی عمومی، اظهار داشت: سوختگی، یک بیماری بسیار پر هزینه است و گاها یک بیمار تا دو ماه، بستری است که باید هزینه های زیادی را پرداخت کند.
وی افزود: سوختگی بیشتر قشر ضعیف را درگیر می کند و دید سیاستگذاران و تصمیم گیران به سوختگی به دلیل هزینه های زیاد، مثبت نیست که این بیشتر به ضرر مردم و بیماران است.
رییس بخش سوختگی بیمارستان شهید مدنی کرج با تاکید بر اینکه سیاست وزارت بهداشت تاسیس بیمارستان های تک تخصصی نیست، افزود: یک بیمار سوختگی فقط نیاز به مراقبت های سوختگی ندارد بلکه به مراقبت های ویژه، متخصص داخلی، ریه، عفونی، ارتوپد، جراحی اعصاب و متخصص قلب نیاز دارد، بنابراین بهترین راهکار، ایجاد بخش های سوختگی در بیمارستان های عمومی است، البته بخش های سوختگی، استانداردهای خاصی دارند که باید رعایت شود.
وی سوختگی را یکی از بیماریهای بسیار دردناک و دلخراش توصیف و اظهار کرد: زمانی که فردی دچار سوختگی میشود، درد شدیدی را تجربه میکند و به دوره درمانی طولانیمدت نیاز دارد.
وی در ادامه توضیح داد که سوختگی در گروههای سنی مختلف با علل و شیوع متفاوتی رخ میدهد.
به گفته وی، کودکان بیشتر در معرض سوختگی با مایعات داغ، آتش و عوامل مشابه هستند، در حالیکه بزرگسالان غالباً با سوختگیهای ناشی از فعالیتهای شغلی مواجه میشوند؛ از جمله سوختگی با مواد داغ، دستگاههای پرس، پلاستیک مذاب، آتش، آب جوش و حتی برقگرفتگی.
وی با بیان اینکه سوختگی های شغلی ممکن است در بزرگسالان حتی به ناتوانی، قطع عضو و از کار افتادگی منجر شود، افزود: در سوختگی های شغلی، سوختگی با مواد شیمیایی نیز مشاهده می شود که جزو سوختگی هایی است که درمان متفاوت و عوارض طولانی مدت دارند.
این متخصص با اشاره به شیوع دیابت در بین جمعیت سالمند، گفت: زخم های سوختگی و زخم های دیابتی از مواردی هستند که می تواند بیمار را مدت ها درگیر بیماری کند و گاها به قطع عضو و مرگ و میر نیز منجر می شود.
موسس بخش سوختگی بیمارستان شهدای یافت آباد تهران، تصور وقوع سوختگی بیشتر در فصل سرما و زمستان را نادرست دانست و گفت: تجربه بنده در ۲۵ سال اخیر نشان می دهد که وقوع بیشتر سوختگی، ارتباط مستقیمی با فصول سرد سال ندارد و ممکن است در فصل گرما، وقوع سوختگی بیشتر و یا در فصول سرد، وقوع سوختگی کمتر شود.
وی تصریح کرد: معمولا ۷۰ درصد از سوختگی ها به صورت سرپایی قابل درمان هستند که سیر درمان آنها حدود ۲ تا ۴ هفته است و زخم سوختگی، بهبود می یابد، اما درصدی از بیماران نیاز به بستری و مداخلات بیشتر درمانی و حتی جراحی دارند.
وی آمارهای بهبود بیماران دچار سوختگی کشورمان با کشورهای توسعه یافته را دارای اختلاف زیاد عنوان و خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، در کشور ما حدود ۵۰ درصد از بیماران دچار سوختگی ۶۰ درصد، زنده می مانند، در حالیکه در کشورهای توسعه یافته، ۵۰ درصد از بیماران دچار سوختگی تا ۹۵ درصد، زنده می مانند، البته برای بهبود این شاخص تلاش زیادی در کشور صورت گرفته است.