با راهکارهای پیشگیرانه در بروز نارسایی کلیه آشنا شویم

کیاپرس/دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد, تغییر سبک زندگی، درمان به موقع و مراجعه مکرر به پزشک، انجام منظم ١۵۰ دقیقه ورزش های هوازی و فعالیت های روزانه برای کنترل فشار خون، قند خون و حتی کاهش وزن را از راهکارهای پیشگیری از بروز نارسایی کلیه دانست.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر مریم میری قلعه نویی افزود: پیاده روی سریع پنج روز در هفته به مدت ٣۰ دقیقه، استفاده از میوه و سبزیجات و مصرف غذاهای تازه، خودداری از مصرف غذاهای چرب، شیرینی جات و مصرف روزانه بین دوتا سه لیتر آب سالم (که این میزان در فصل تابستان با توجه به تعریق بیشتر بدن، افزایش می یابد) می تواند در این زمینه کمک کننده باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی از قطع سیگار به عنوان یکی دیگر از راه های پیشگیری از ابتلا به نارسایی مزمن کلیوی یاد کرد و گفت: خودداری از مصرف خودسرانه داروهای غیراستروئیدی از جمله ژلوفن،
دیکلوفناک، ناپروکسن، ایندومتاسین و حتی نوافن و مصرف محدود نمک به ویژه در افراد بالاتر از ۴۰ سال و افرادی که مبتلا به فشار خون بالا و مشکلات کلیوی هستند، نیز در این زمینه اهمیت بالایی دارد.
اهمیت تشخیص بهنگام نارسایی مزمن کلیه
دکتر قلعه نویی با بیان اینکه انجام تست های آزمایشگاهی در افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابت و ریسک فاکتورها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: افراد مبتلا به دیابت بهتر است هر سه ماه یک بار علاوه بر بررسی فشار خون، تست آنالیز ادرار (که یک تست ارزان و قابل دسترس است) را انجام دهند تا به محض مشاهده پروتئین در ادرار که نشان دهنده ابتلای فرد به نارسایی کلیه است، اقدامات درمانی و پیشگیرانه صورت گیرد.
وی یادآور شد: در افراد مبتلا به فشار خون بالا، ارزیابی کراتینه خون و آنالیز ادراری به صورت سالانه لازم است انجام شود. همچنین توصیه می شود تمام افراد بالای ۴۰ سال، سالانه تست های عملکرد کلیوی و همچنین اندازه گیری فشار خون را انجام دهند.