شواهد خیلی متقین برای مشکل زا بودن تراریخته وجود ندارد

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: موضع ما به عنوان وزارت بهداشت در مورد تراریخته این است که شواهد خیلی متقین برای اینکه تراریخته مشکل زا است وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علیرضا رییسی روز چهارشنبه در نشست خبری پویش ملی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم که در ستاد وزارتخانه برگزار شد، افزود: هنوز یک توافق کلی در مورد تراریخته یا دستکاری ژنتیکی وجود ندارد.
وی افزود: موضوع مهم برای ما این است که درصد چربی ترانس کمتر از ۵ درصد و روغن اشباع کمتر از ۱۰ درصد باشد.
وی با اشاره به اینکه روغن پالم کلا مضر نیست، گفت: اگر درصد پالم کمتر از یک درصد باشد مشکلی ندارد.
وی با اشاره به اینکه اگر از یک درصد بالاتر باشد می تواند خطرزا باشد، گفت: در برخی مواقع روغن پالم بالای ۵۰ درصد دارد که این روغن اصلا توصیه نمی شود.
رییسی، تغذیه را موضوع بسیار مهم اما مغفول مانده اعلام کرد و گفت: کمتر به این موضوع پرداخته می شود یا در مورد آن صحبت می شود.
وی با اشاره به اینکه قطعا نیاز است صحبت های بیشتری در مورد تغذیه انجام گیرد، گفت: تغییر سبک زندگی و ذایقه ها، ترکیب مواد مغذی و حتی طبخ غذاها و افزایش کیفیت فرآوری محصولات غذایی در کاهش بیماری موثر است.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر توجه به کیفیت غذا باید به کمیت آن هم توجه شود، بیان داشت: برخی از بیماری هایی که در دنیا ایجاد می شود به دلیل نوع تغذیه و کیفیت غذا است.
سرانه مصرف گوشت در کشور پایین است
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم بابد حداقل ۷۵ گرم در روز باشد، گفت: سرانه مصرف گوشت در کشور ما پایین است، حدود ۳۵ گرم در روز می باشد، که تقریبا نصف جامعه سالم است.
وی به سرانه مصرف فیبرها مانند سبزیجات اشاره کرد و گفت: یک ایرانی باید حدود ۲۵ گرم فیبر مصرف کند که سرانه ما حدود ۱۵ گرم است، به عبارتی مصرف فیبر ما هم کم می باشد.
وی افزود: هرچه مصرف فیبر کمتر باشد، می تواند مشکلات گوارشی کند و در برخی بررسی ها نشان داده که در طولانی مدت می تواند یکی از عوامل سرطان ها باشد، پس هرچه مصرف فیبر بیشتر باشد، بهتر است.
وی اظهارداشت: تغذیه با شیر مادر می تواند یکی از بهترین رویکردها باید هم به دلیل سیستم ایمنی نوزاد و هم به دلیل رشد نوزادان، باشد.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است، گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور ما حدود یک واحد است، در صورتیکه توصیه می شود ۲ تا ۳ واحد لبنیات در روز استفاده شود