شیوه نامه انظباطی مجدد بررسی می شود/بازگشت ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی اخراجی به تحصیل

کیاپرس/ معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس و سایر مجموعه ها از جمله نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، شیوه نامه انظباطی دانشجویان مجدد بررسی می شود.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، مسعود حبیبی روز یکشنبه در نشست خبری در سالن همایش ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: شیوه نامه موجود در حال بررسی است و در صورت نیاز اصلاح مجدد شود، در این زمینه از نقطه نظرات ارشادی از مجموعه های مختلف از جمله نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، برخی از نمایندگان مجلس و دانشجویان استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: نگاه ما احترام کامل به نظرات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها است، البته به نظرات سایر مجموعه ها احترام کامل می گذاریم.
وی به ابلاغ شیوه نامه انظباطی دانشجویان از سوی وزرای علوم و بهداشت اشاره کرد و گفت: گلایه ای از سوی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شده است.
وی افزود: تغییر شیوه نامه از اختیارات وزارتخانه های علوم و بهداشت است و ما کار غیر قانونی در این زمینه انجام ندادیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی اخراجی به تحصیل در سال جاری خبر داد.
حبیبی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر عفو و دستور رئیس جمهور حداکثر ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی که احکام ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را داشتند به کلاس درس بازگشتند.
وی اظهارداشت: از آنجایی که نگاه کمیته انضباطی دانشگاه تربیتی است و این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتارهایی داشتند که احکام برای آنها در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود، اکنون حکم آنها متوقف شده و پرونده هایشان در حال بررسی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: این دانشجویان به نظام و کشور اعتقاد کامل داشته و علاقه مند به تحصیل و خدمت به کشور هستند و اگرچه خطایی هم کرده باشند در کمیته انضباطی در حال بررسی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از هزار و ۲۰۰ خوابگاه متاهلی داریم و ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل احداث خوابگاهها تخصیص یافت و امیدواریم ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز افزوده شود.
حبیبی با اشاره به بحث جوانی جمعیت گفت: همچنین بیش از سه همت برای خوابگاهها در نظر گرفته شده و ۱۵ هزار تخت خوابگاهی مورد بهره برداری قرار می گیرد که از این تعداد ۳۰۰ باب خوابگاه برای متاهلین درنظرگرفته شده است.
وی تصریح کرد: در دولت وفاق ملی برنامه ریزی شده است تا تمام فعالیت های مرتبط به دانشجویان با نظر آنها برنامه ریزی و اجرا شود
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت تغذیه دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: کیفیت غذای دانشجویان در دانشگاهها متفاوت است. برخی دانشگاهها غذای با کیفیت تری طبخ می کنند و برخی نیاز به نظارت بیشتری دارند. شاید از حدود ۱۰ دانشگاهی که طی دو ماه گذشته بازدید کردم، برخی سلف ها غذاهای باکیفیت تری داشتند اما نمی توان گفت ایده آل است و برای رسیدن به غذای دانشجویی ایده آل باید تلاش کنیم.
وی اظهار کرد: مبلغ ردیف بودجه ای ما برای تغذیه دانشجویان حدود ۳ همت است که این رقم اختصاص پیدا کرده است اما هزینه غذای دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی امسال طبق برآورد انجام شده بین ۹ تا ۱۱ همت است و با توجه به این اختلاف قیمت، باید این کمبود مبلغ از طریق درآمد اختصاصی دانشگاهها تامین شود.
دکتر حبیبی بر توسعه آشپزخانه های صنعتی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: ارتقای شرایط طبخ غذا از طریق افزایش آشپزخانه های صنعتی و تجهیز سلف سرویس ها به تجهیزات صنعتی باعث افزایش کیفیت تغذیه دانشجویی و کاهش هزینه ها خواهد شد و باید در راستای صنعتی سازی آشپزخانه ها و افزایش کیفیت طبخ غذا گامهای موثری برداریم.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آیین نامه کشوری تغذیه تا آخر امسال تدوین و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ می شود، خاطرنشان کرد: ما در سطح کشور حدود ۳۲ دانشگاه داریم که دارای آشپزخانه صنعتی هستند و بر اساس نیازسنجی های صورت گرفته، حدود ۵۰ دانشگاه نیاز به صنعتی سازی دارند و اگر سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی همکاری های لازم را انجام دهند و ردیف مشخصی (حداقل یک همت) بابت صنعتی سازی برای ما در نظر بگیرند، می توان به افزایش بهره وری و کیفیت غذای دانشجویان امیدوار بود.
وی در خصوص نحوه نظارت بر آشپزخانههای دانشگاهها، گفت: یکی از مهمترین برنامههای ما در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی این است که کارهای دانشجویان را به خود آنها واگذار کنیم. یکی از مهمترین راههای رسیدن به این هدف تقویت شوراهای صنفی است البته روند طبخ غذا در دانشگاه توسط معاونت بهداشتی کاملا نظارت میشود اما اگر ظرفیت شورای صنفی نیز فعال شود، میتواند به عنوان بازوی دانشجویی بخشی از این نظارت را اعمال کند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های وزارت بهداشت به مناسبت روز دانشجو اشاره کرد و گفت: ما در وزارت بهداشت یکسری برنامه های سراسری داریم که از جمله می توان به دعوت از نهادهای دانشجویی از جمله تشکل های دانشجویی، کانون های فرهنگی، فعالان نشریات دانشجویی و شورای صنفی برای مراسم روز دانشجو اشاره کرد. در تلاشیم این نشست با حضور دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت قبل از روز دانشجو برگزار شود.