
کیاپرس/رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همانطوریکه بریز و بپاش آنتی بیوتیک ها در بین بزرگسالان داریم، آمارها نشان می دهد در بین اطفال هم تا حدی زیادی ، این روال وجود دارد.
به گزارش کیاپرس، دکتر محمدرضا صالحی متخصص عفونی در پاسخ به این سوال که مصرف آنتی بیوتیک در کودکان چه مقدار است، افزود : تا آنجایی که من مطلع هستم، خیلی تفاوت عمده ای بین بزرگسالان و کودکان وجود ندارد.
وی بیان کرد: متاسفانه هم در حوزه بیماران سرپایی و هم در حوزه بالینی، ما مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها را داریم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از آن ناشی از فشار بیمار یا خانواده آنان به پزشک است، افزود: هرچند بیماری ویروسی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد اما بیمار اصرار به تجویز آنتی بیوتیک ها دارد.
وی با اشاره به اینکه میزان آنتی بیوتیک تراپی ما خیلی زیاد است، افزود: ما در تجویز آنتی بیوتیک جز چند کشور بسیار بالا هستیم.
وی ادامه داد: براساس گزارش منتشره در یکی از سال های اخیر، اوگاندا اولین کشور است و ما هم جز صدر نشین ها هستیم.
وی ادامه داد: متوسط اقلام سرپایی که سازمان بهداشت جهانی آن را تایید می کند ۱.۵ تا ۲ قلم را در نظر گرفته شده که در کشور ما ۴ تا ۵ قلم است که حداقل یک قلم هم آنتی بیوتیک می باشد.
وی تاکید کرد: آنتی بیوتیک اولیه را همه می توانند تجویز کنند، حتی رزیدنت تازه کار هم می تواند این دارو را تجویز کند که این موضوع ایراد است.
رییس دانشکده پزشکی، در زمینه میزان مصرف آنتیبیوتیک در کشور گفت: در زمان همه گیری کرونا میزان مصرف آنتیبیوتیک در ایران به طور میانگین ۴ الی ۱۰ برابر بیشتر از سایر کشورهای جهان است و به طور کلی از نظر تجویز آنتی بیوتیک جزو کشورهای پر مصرف در جهان هستیم.
صالحی در توضیح عوامل تاثیرگذار در این امار بالا گفت: یک بخش از این آمار ناشی از مصرف خودسرانه بیماران، یک بخش دیگر به دلیل تجویز پزشکان و بخش سوم مربوط به تبلیغات شرکت های تولیدکننده یا وارد کننده است که در هر سه مورد تلاش می کنیم با روش های موجود مصرف را بهینه سازیم.