
کیاپرس/متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه PMS سندرمی است که بر خلق و خوی افراد اثر دارد، گفت: افراد با آگاهی از چرخه قاعدگی خود میتوانند با اصلاح سبک زندگی، ورزش مناسب، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شور، عدم مصرف محرکها مثل قهوه و یا نوشابههای سیاه که حاوی کافئین است، نوسانات خلقی را به حداقل برسانند.
به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر شهرزاد زاده مدرس ، افزود: تقریبا ۱۰۰ درصد افراد افت خلق و خو را پیش از قاعدگی و در زمان تخمکگذاری تجربه میکنند، چون این سندرم به نوسات هورمونی مربوط است که از تخمدان ترشح میشود.
متخصص زنان و زایمان توضیح داد: هورمونهای استروژن و پرژسترون هر دو نوسانات و پیک و افتی دارند که روی خلق و خو، مغز و سیستم شادابی و یا دوپامین مغری و همچنین بر روی اشتها، میل به نمک و یا خوردن شیرینی زیاد و یا تحریک پذیری و یا عدم تمرکز اثر دارد.
به گفته وی اگر زنان از روند طبیعی و چرخه قاعدگی آگاه باشد و بدانند که این روند ۱۰ روز پیش از قاعدگی ایجاد میشود، میتوانند با اصلاح سبک زندگی، ورزش مناسب، به ویژه ورزشهایی که بیشتر با تمرکز همراه است، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شور، عدم مصرف محرکها مثل قهوه و یا نوشابههای سیاه که حاوی کافئین است، نوسانات خلقی را به حداقل برسانند.
دکتر زادهمدرس اضافه کرد: رحم زن در روزهای بعد از قاعدگی برای بارداری آماده میشود و این موضوع طبیعی است که هر ماه بارداری اتفاق نیفتد بنابراین سیکلهای منظم قاعدگی نشانه سلامت زن است.