تصادفات ترافیکی هر ساعت جان بین ۲ تا ۳ ایرانی را گرفت

کیاپرس/رئیس بیمارستان سینا با اشاره به تغییرات آماری در تصادفات ترافیکی در ایران گفت: در سال ۲۰۱۲، حدود ۱۹ هزار و ۷۰۰ نفر بر اثر تصادفات جان باختند. این آمار با کاهش تدریجی، در دوران همهگیری کووید-۱۹ به ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر رسید. اما متأسفانه، این روند پایدار نماند و در سال گذشته با افزایش چشمگیر به ۲۰ هزار و ۴۵ نفر رسید؛ که معادل ۲ تا ۳ کشته در هر ساعت است.
به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمدتقی طالبیان افزود: بر اساس گزارش WHO در سال ۲۰۲۱ دلیل اصلی فوت در افراد با سن ۵ تا ۲۹ سال حوادث ترافیکی بوده است.اینها افرادی هستند که باید آینده کشورشان را بسازند.
وی افزود: این بحران در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط، از جمله ایران، جدیتر است. نبود سه عامل مهم شامل زیرساختهای مناسب، نظارت کافی و هماهنگی بین سازمانها، فشار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به کشور وارد میکند.
وی همچنین ضعفهای زیرساختی در کشور را عامل مهمی در افزایش تلفات دانست و افزود: توسعه جادهها بدون در نظر گرفتن امکاناتی مانند پایگاههای اورژانس، حضور پلیس راهور و مراکز درمانی به افزایش مرگومیرها منجر میشود. برای کاهش تلفات، باید حلقههای ضعیف در زنجیره ایمنی جادهای تقویت شوند.
دکتر سید رضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصادفات رانندگی را یکی ازاصلیترین چالشهای سلامت عمومی کشور دانست و گفت: این حوادث، دومین یا سومین علت مرگومیر در ایران هستند و پیامدهای گستردهای مانند قطع عضو، ناتوانیهای دائمی و بار اقتصادی و اجتماعی سنگین را به همراه دارند. توجه ویژه به این مسئله، بهویژه برای جمعیت جوان و مولد کشور، امری حیاتی است.
وی تأکیدکرد که با توجه به سیاستهای افزایش جمعیت وچالشهای سالمندی در کشور، پیشگیری از تصادفات رانندگی باید در اولویت برنامههای ملی قرار گیرد.
آمارهای جهانی و داخلی؛ زنگ خطری برای اقدامات جدیتر
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران باارائه آماری ازوضعیت جهانی و داخلی تصادفات رانندگی اظهار داشت: در حالی که متوسط جهانی مرگومیر ناشی از تصادفات حدود ۱۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است، این رقم در ایران به ۲۶ نفر رسیده است. اغلب قربانیان نیز از اقشار کمدرآمد و متوسط هستند و موتورسیکلتها بهعنوان یکی از عوامل اصلی این سوانح شناخته میشوند.
وی ضمن مقایسه با تجربیات موفق جهانی، بر ضرورت الگوبرداری از مدلهای پیشرفته در مدیریت ایمنی جادهها تأکید کرد.
همایش سالروز جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی در بیمارستان سینا برگزار شد. در این رویداد، دکتر سید رضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به جایگاه حیاتی دانشگاهها در مسئولیت اجتماعی، بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه و آگاهیبخشی عمومی برای کاهش تصادفات رانندگی تأکید کرد.