
کیاپرس/مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: داروهای سنتی دارای مجوز از سازمان غذا و دارو در تمامی داروخانه های کشور می توانند عرضه شوند که این کار هم اکنون در حال انجام است.
به گزارش خبرنگار کیاپرس دکتر نفیسه حسینی یکتا روز دوشنبه در نشست خبری که در دانشکده طب ایرانی علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: ۲ دسته دارو در حوزه فراوردهای طبیعی، سنتی و مکمل ها داریم، دسته اول داروهای که مجوز خود را دریافت کردند و قیمت گذاری هم شدند که از این دسته ۵۶ دارو تحت پوشش بیمه قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه دسته دوم گیاهان دارویی هستند به عبارتی هنوز وارد مرحله فرآوری دارویی نشده اند، گفت: بسیاری از آنهایی که قیمت نامشخصی دارند در بخش گیاهان دارویی قرار دارند، نیاز است با تعامل بین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت، قیمت گذاری دقیق آنها هم انجام گیرد.
وی ادامه داد: بیش از ۵ هزار مجوز فرآورده های طبیعی و بیش از ۲ هزار مجوز فرآورده های سنتی تاکنون صادر شده است.
حسینی یکتا افزود: این موضوع به این معنی نیست که این تعداد دارو در کشور وجود دارد بلکه این تعداد مجوز خود را از سازمان غذا و دارو دریافت کردند.
وی در پاسخ به این مطلب که قرار بود قفسه ای در مراکز بهداشتی برای طب سنتی ایجاد شود، به کجا رسیده است؟، گفت: این موضوع در مسیر بررسی کارشناسی است.
وی گفت: دفتر طب سنتی و مکمل های وزارت بهداشت، داروهایی که استفاده بیشتری دارند را برای این قفسه ها پیشنهاد داده است.
وی در پاسخ به این سوال که وجود افراد غیر متخصص و عطاری ها غیر مجاز یکی از معضلات این حوزه است، آیا برای این افراد مجازات های بازدارنده در نظر گرفته شده است؟ ، گفت: محدوده کار عطاری ها مشخص است و خروج از آن به منزله مداخله در امر درمان است .
وی افزود: دو اتفاق در این خصوص باید رخ دهد، بحث اول ایجابی و آموزش است به عبارتی به کسانی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند آموزش ارایه شود که این موضوع در حال انجام است، قبلاً آموزش هایی ارایه می شد الان هم مدون تر برگزار خواهد شد.
وی بیان داشت: موضوع دیگر، اقدامات سلبی و مجازات های بازدارنده است. بازبینی در مجازات مداخله درمان سال گذشته انجام شد، در آینده باید اثرات خود را بگذارد تا این موارد کمتر رقم بخورد.