رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی، پوکی استخوان را به تعویق می اندازد

image_pdfimage_print

کیاپرس/رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که دریافت میزان کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی باعث افزایش ذخیره استخوانی کلسیم می‌شود خاطرنشان کرد: فعالیت بدنی کمتر از استاندارد و رژیم غذایی حاوی مقادیر کلسیم ناکافی به تدریج باعث کم شدن کلسیم از استخوان‌ها و شکننده شدن آنها می‌شود.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، فرشته فزونی اظهار داشت: رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی به ویژه در دوره کودکی، نوجوانی و جوانی به پیشگیری و تعویق انداختن پوکی استخوان در سالمندی کمک می‌کند.

به گفته وی تحقیقات نشان می‌دهد مصرف  کم شیر در دوران کودکی و نوجوانی با کاهش قابل توجه دانسیته استخوانی لگن و افزایش خطرشکستگی در سنین بالاتر همراه است.

فزونی با بیان این که در زنان از دست دادن توده استخوانی پس از یائسگی تسریع می‌شود، یادآور شد: زنان بیشتر در معرض خطر کاهش توده استخوانی و پوکی استخوان قرار دارند.

وی از لبنیات به عنوان منبع خوب کلسیم نام برد و گفت: شیر مادر و هر نوع غذا یا فراورده ای که از شیر تهیه شده مانند پنیر، دوغ، ماست و … از منابع غنی کلسیم هستند.

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با تاکید بر استفاده از لبنیات کم چرب گفت: درصورت مصرف لبنیات پرچرب جذب کلسیم کمتر خواهد بود بنابراین توصیه می‌شود افراد در رژیم روزانه خود از میزان کافی لبنیات پاستوریزه کم چرب استفاده کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo