رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی، پوکی استخوان را به تعویق می اندازد

کیاپرس/رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که دریافت میزان کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی باعث افزایش ذخیره استخوانی کلسیم می‌شود خاطرنشان کرد: فعالیت بدنی کمتر از استاندارد و رژیم غذایی حاوی مقادیر کلسیم ناکافی به تدریج باعث کم شدن کلسیم از استخوان‌ها و شکننده شدن آنها می‌شود.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، فرشته فزونی اظهار داشت: رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی به ویژه در دوره کودکی، نوجوانی و جوانی به پیشگیری و تعویق انداختن پوکی استخوان در سالمندی کمک می‌کند.

به گفته وی تحقیقات نشان می‌دهد مصرف  کم شیر در دوران کودکی و نوجوانی با کاهش قابل توجه دانسیته استخوانی لگن و افزایش خطرشکستگی در سنین بالاتر همراه است.

فزونی با بیان این که در زنان از دست دادن توده استخوانی پس از یائسگی تسریع می‌شود، یادآور شد: زنان بیشتر در معرض خطر کاهش توده استخوانی و پوکی استخوان قرار دارند.

وی از لبنیات به عنوان منبع خوب کلسیم نام برد و گفت: شیر مادر و هر نوع غذا یا فراورده ای که از شیر تهیه شده مانند پنیر، دوغ، ماست و … از منابع غنی کلسیم هستند.

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با تاکید بر استفاده از لبنیات کم چرب گفت: درصورت مصرف لبنیات پرچرب جذب کلسیم کمتر خواهد بود بنابراین توصیه می‌شود افراد در رژیم روزانه خود از میزان کافی لبنیات پاستوریزه کم چرب استفاده کنند.