پیوند COVID-19 به افزایش خطر حمله قلبی برای سال‌ها

یک مطالعه جدید که در ابعادی گسترده انجام شده نشان می دهد که کرونا می تواند یک عامل خطر قوی برای حملات قلبی و سکته تا سه سال پس از ابتلا باشد.

کرونا و مشکلات قلبی
یک مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که در سال ۲۰۲۰ و قبل از در دسترس بودن واکسن، به کرونا مبتلا شده اند، دو برابر بیشتر از افرادی که به این ویروس مبتلا نشده اند، در معرض خطر یک مشکل قلبی مانند حمله قلبی یا سکته قرار دارند.
این مطالعه که روز چهارشنبه در مجله پزشکی Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology (ATVB) منتشر گردید، بر سوابق پزشکی تقریباً یک ۲۵۰ هزار نفر که در پایگاه داده بزرگی به نام UK Biobank ثبت نام کرده بودند، متکی بود.

در میان این مجموعه داده عظیم، محققان بیش از ۱۱ هزار نفر را شناسایی کردند که در سال ۲۰۲۰ در سوابق پزشکی آنها تست کرونا، مثبت به ثبت رسیده بود. نزدیک به ۳ هزار نفر از آنها در اثر ابتلا به این ویروس در بیمارستان بستری شده بودند. پژوهشگران این گروه ها را با بیش از ۲۲۲ هزار نفر دیگر در همان پایگاه داده مقایسه کردند که سابقه ابتلا به کووید-۱۹ را در همان بازه زمانی مشابه نداشتند.

این مطالعه نشان داد افرادی که در سال ۲۰۲۰ به کووید مبتلا شده بودند، قبل از اینکه واکسنی برای کاهش اثرات منفی بیماری وجود داشته باشد، تقریباً تا سه سال پس از بیماری خود، در مقایسه با افرادی که آزمایش آنها مثبت نبود، تا دو برابر بیشتر از خطر یک رویداد قلبی بزرگ مانند حمله قلبی یا سکته یا مرگ برخوردار بودند.

بر اساس نتایج بدست آمده، اگر فردی به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده و شدت بیماری وی بالاتر بود، تا سه برابر بیشتر از سایرین از خطر یک حمله قلبی برخوردار بود.

علاوه بر این، برای افرادی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشتند، به نظر می رسد کووید به اندازه دیابت یا بیماری شریان محیطی (PAD)، یک عامل خطر قوی برای حملات قلبی و سکته در آینده باشد.

یک مطالعه تخمین زده است که بیش از ۳٫۵ میلیون آمریکایی در بین ماه می ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده اند.

ویژگی منحصر به فرد برای ویروس کرونا
این مطالعه نشان داد که به نظر نمی رسد افزایش خطرات قلبی ناشی از عفونت کرونا با گذشت زمان کاهش یابد.

دکتر Stanley Hazen، نویسنده این مطالعه و رئیس بخش علوم قلب و عروق و متابولیک در کلینیک کلیولند در این باره می گوید: «هیچ نشانه ای از کاهش این خطر وجود نداشته و به نظر من این ویژگی در واقع یکی از جالب‌ ترین بخش های یافته‌ های شگفت‌ انگیز ماست.»

دکتر Patricia Best، متخصص قلب در کلینیک مایو در روچستر، مینه‌سوتا، که در این تحقیق شرکت نداشت، در این باره اظهار داشت: «این یافته قابل توجه بوده و به نظر می‌ رسد که تنها منحصر به ویروس کرونا باشد.»

وی در ادامه افزود: “مدتی است که می‌ دانیم عفونت‌ ها خطر حمله قلبی را افزایش می‌ دهند، به طوری که اگر مثلا به آنفولانزا مبتلا شده و اگر به هر نوع عفونتی چه باکتریایی یا ویروسی دچار شده باشید، خطر حمله قلبی افزایش یافته اما به طور کلی پس از برطرف شدن عفونت شما خیلی سریع از بین می رود، اما در مورد کرونا اینطور نیست. این ویژگی بسیار مهم و تاثیر گذاری است و به عقیده من فقط به این دلیل است که کرونا بسیار متفاوت تر از سایر عفونت های دیگر می باشد.”

محققان شرکت‌ کننده در این مطالعه می‌ گویند که دقیقاً نمی‌ دانند چرا کرونا چنین اثرات ظاهرا طولانی‌ مدتی را بر سیستم قلبی عروقی دارد.

مطالعات قبلی نشان داده است که ویروس کرونا می تواند سلول هایی را که دیواره رگ های خونی را پوشانده اند، آلوده کند. این ویروس همچنین در پلاک‌ های چسبنده‌ای که در شریان‌ ها تشکیل شده و می‌ توانند دچار پارگی و لخته شدن ناگهانی گردیده و باعث حملات قلبی و سکته شوند، یافت شده است.

دکتر Hooman Allayee، نویسنده این مطالعه و استاد بیوشیمی و ژنتیک مولکولی در دانشکده پزشکی کک در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در این باره اظهار داشت: «این تاثیر، ممکن است کاری باشد که کرونا با دیواره‌ های شریان ها و سیستم عروقی انجام می‌ دهد که باعث می شود تا آسیب دائمی بوده و در طول زمان ظاهر شود.»

وی افزود: “نظریه آنها این است که کرونا ممکن است پلاک هایی را که در دیواره سرخرگ ها ایجاد می شوند بی ثبات نموده و آنها را مستعد پارگی و ایجاد لخته کند.”

برخی عوامل محافظتی
دکتر Hooman Allayee و دانشجوی فارغ التحصیلش، James Hilser، نگاهی دقیق‌ تر انداختند تا ببینند کرونا چگونه ممکن است این مشکلات طولانی‌ مدت را در بدن ایجاد کند.

آنها به دنبال این بودند که ببینند آیا افرادی که دارای عوامل خطر ژنتیکی شناخته شده برای بیماری قلبی یا تغییرات ژنی مرتبط با مستعد بودن به عفونت کووید هستند، بیش از دیگران احتمال حمله قلبی، سکته یا مرگ پس از بستری شدن در بیمارستان به علت ابتلا به ویروس کرونا را دارند یا نه، اما پاسخ منفی بود و موارد طرح شده علتی برای این اثرات مخرب نبودند.

محققان می گویند آنچه که نشان داده شد، تمایز بر اساس گروه خونی بود.

محققان دریافتند که افراد مبتلا دارای گروه های خونی A، B یا AB در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌ های قلبی عروقی قرار دارند.

به نظر می رسد گروه خونی نیز در میزان احتمال ابتلای فرد به کووید نقش داشته باشد. بر همین اساس، افرادی که دارای گروه خونی از نوع O هستند در این مورد از میزان محافظت بیشتری برخوردارند.

در مطالعه جدید، افراد دارای گروه خونی O که به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده بودند، به اندازه افراد دارای گروه خونی A، B یا AB در معرض خطر حمله قلبی یا سکته قرار نداشتند. اما این به این معنی نیست که آنها کاملا از این قضیه مصون بودند. دکتر Stanley Hazen در این خصوص می گوید: “افراد دارای گروه خونی O نیز همچنان در معرض خطر حملات قلبی و سکته قرار دارند، اما گروه خونی نیز متغیر دیگریست که باید در نظر گرفت.”

در این پژوهش، اخبار امیدوار کننده‌ ای نیز وجود داشت. افرادی که به دلیل عفونت کرونا در بیمارستان بستری شده بودند اما همچنین آسپرین با دوز پایین مصرف می کردند، هیچ افزایشی در احتمال حمله قلبی یا سکته بعدی نداشتند. به عقیده دکتر Stanley Hazen، این بدان معناست که می توان میزان خطر را کاهش داد.

دکتر Stanley Hazen افزود: «بیماری‌ های قلبی و حوادث قلبی عروقی همچنان قاتل شماره یک در سراسر جهان هستند. مطمئنا در آینده که بیماران به من مراجعه کنند، حتما در مورد سابقه ابتلاشان به کرونا از آنها سؤال خواهم کرد. اگر در گذشته به کرونا مبتلا شده اید، ما باید به ویژه مراقب باشیم تا مطمئن شویم که هر کاری ممکن است برای کاهش خطرات قلبی عروقی شما انجام می دهیم. این موارد شامل کنترل فشار خون و کلسترول و نیز در صورت لزوم مصرف روزانه آسپرین است.»

این مطالعه به اثرات واکسیناسیون کرونا بر میزان خطر قلبی عروقی افراد توجهی نداشت، اما دکتر Stanley Hazen گمان می‌ کند که این واکسن اثرات محافظتی خواهدداشت، زیرا واکسن‌ ها معمولاً از شدید تر شدن عفونت‌ های کرونا جلوگیری می‌ کنند.

همانطور که برخی تحقیقات نشان داده است، این مطالعه همچنین به این موضوع پرداخته است که آیا عفونت های مکرر کرونا ممکن است با خطرات سلامتی بیشتری مرتبط باشند یا نه.

با این حال، به عقیده دکتر Stanley Hazen، هرکسی که به علت عفونت کرونا در بیمارستان بستری شده باشد، چه واکسینه شده باشد یا نه، باید مراقب خطرات قلبی خود باشد.

منبع

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

  رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo