
کیاپرس : محمدرضا ظفرقندی (زاده ۱۳۳۷) پزشک و سیاستمدار ایرانی است که از سال ۱۴۰۳ در دولت چهاردهم سمت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را بر عهده دارد. وی از ۲ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ مهر ۱۴۰۰ رئیس سازمان نظام پزشکی ایران بود.
ظفرقندی فوق تخصص جراحی عروق و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است و محل کار او بیمارستان سینا میباشد. او پژوهشهایی در زمینه درمان بیماران تروما و مجروحان شیمیایی جنگ ایران و عراق انجام داده است.
تحصیلات و مدارج علمی
ظفرقندی در تهران متولد و بزرگ شده محله سرچشمه است. دوران ابتدایی تا دبیرستان را در مدرسه علوی گذرانده و در سال تحصیلی ۱۳۵۴–۱۳۵۵ فارغالتحصیل شد. پس از آن به دبیرستان مفید رفت و به تدریس در این مدرسه پرداخت. محمدرضا همزمان با معلمی در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد و ادامه تحصیل داد. در سال ۱۳۶۱ ازدواج کرد و در سال ۱۳۶۲، در حالی که هنوز دستیار تخصصی رشته جراحی عمومی بود، به عنوان جراح داوطلب به جبهه جنگ ایران و عراق اعزام شد. پس از بازگشت از جنگ و اتمام دوره دستیاری جراحی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سال ۱۳۶۸ به درجه استادیاری نائل آمد و سپس در سال ۱۳۷۰، دوره فلوشیپ جراحی عروق و تروما را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز کرد. این رشته دلخواه او منجر به راهاندازی بخش جراحی عروق در سال ۱۳۷۴ در دانشگاه علوم پزشکی تهران شد. دکتر ظفرقندی در سال ۱۳۷۴ موفق به راهاندازی مرکز تحقیقات تروما در بیمارستان سینا شد و در سال ۱۳۸۳ به درجه استاد تمامی دانشگاه نائل گردید.
فعالیت سیاسی
ظفرقندی از زمره اصلاحطلبان فعال در جامعه پزشکی است. وی دبیر کلی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، که یک حزب اصلاحطلب تلقی میشود، را بر عهده دارد و همچنین رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بوده است.
وی برای کمک به مصدومان جنگ به عنوان جراح داوطلب به جبهه جنگ ایران و عراق اعزام شد. پس از بازگشت از جنگ و اتمام دوره دستیاری جراحی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۶۸ به درجه استادیاری نائل و سپس در سال ۱۳۷۰ دوره فلوشیپ جراحی عروق و تروما را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز کرد، رشتهای که ثمره آن راهاندازی بخش جراحی عروق در سال ۱۳۷۴ در دانشگاه علوم پزشکی تهران شد.
ظفرقندی در سال ۱۳۷۴، موفق به راهاندازی مرکز تحقیقات تروما در بیمارستان سینا شد و در سال ۱۳۸۳ به درجه استاد تمامی دانشگاه نائل شد.
کرونا
او در دوره پاندمی کرونا به عنوان رئیس سازمان نظام پزشکی ایران به حسن روحانی نسبت به عواقب تعجیل در بازگشایی اماکن تجمعی هشدار داد و در سال ۱۳۹۹ خواهان تعویق بازگشایی اماکن عمومی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش عالی
ظفرقندی در ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش عالی به مجلس معرفی شد. او در دوران انتقالی کابینه پزشکیان به عنوان عضو شورای راهبردی کار گروه انتخاب وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دولت چهاردهم فعالیت میکرد. در نهایت، محمدرضا ظفرقندی با ۱۶۳ رأی موافق به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت چهاردهم انتخاب شد.
فعالیتهای اجرایی
عضو هیأت امنای مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی (۱۳۷۸)
عضو شورای عالی سازمان بیمه خدمات درمانی (۱۳۷۹)
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران (۱۳۷۶–۱۳۸۴)
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران (دو دوره: ۱۳۷۹–۱۳۸۳ / ۱۳۹۷–۱۴۰۰)
رئیس مرکز تحقیقات تروما و جراحی سینا (۱۳۹۲ تا کنون)
رئیس شورای عالی نظام پزشکی (۱۳۹۶–۱۳۹۷)
رئیس انجمن جراحان عروق ایران (۱۳۹۸ تا کنون)
رئیس انجمن علمی ترومای ایران (۱۳۹۶–۱۴۰۰)
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (۱۴۰۳ – تاکنون)
طرحها و افتخارات و جوایز
تأسیس بخش جراحی عروق و تروما بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران (۱۳۷۳)
راهاندازی دوره فلوشیپ جراحی عروق در دانشگاه علوم پزشکی تهران (۱۳۷۵)
درمان سودوآنوریسم آئورت نزولی به روش اندو-وسکولار برای اولین بار در کشور
رتبه سوم گروه علوم بالینی ـ جراحی نهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی
جایزه استاد یلدا (استاد برجسته علوم پزشکی) (۱۳۹۳)