جزئیات کاشت دریچه آئورت در مازندران

image_pdfimage_print

کیاپرس : عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران جزئیات عمل دریچه آئورت به روش تاوی را در مرکز قلب مازندران تشریح کرد.
به گزارش کیاپرس ،در یک رویداد بسیار مهم جراحی و برای نخستین بار در مرکز قلب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران، عمل کاشت دریچه آئورت به روش مصنوعی یا عمل تاوی انجام شده است.
این روش درمانی برای بیماران با تنگی شدید دریچه آئورت تجویز شده که بیش از دو دهه در مراکز معتبر دنیا انجام می‌شود که روز به روز متقاضیان بیشتری دارد.
سید مرتضی تقوی متخصص قلب فلوشیب اینترونشن قلب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفت و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: این روش در کشور ما بیشتر به روی بیمارانی که سن بسیار بالایی که شرایط جراحی باز ندارند انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: بیماران با دریچه تنگی چندین دهه با جراحی قلب باز و تعویض دریچه شامل دریچه‌های فلزی یا دریچه‌های بافتی که اصطلاحا بیولوژیک اعلام می‌شود درمان می‌شدند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطر نشان کرد: کاشت دریچه آئورت به روش تاوی برای بیماران با سن بالا که غیر از مشکلات قلبی با بیماری‌های متعدد دیابت، فشار خون، کم خونی، پوکی و استخوان و حتی سکته مغزی دست و پنجه نرم می‌کنند در دستور کار پزشک قرار می‌گیرد.‎‌
وی اضافه کرد: در شرایط سختی که بیمار دارد از روش کمتر تهاجمی کاشت دریچه آئورت به روش تاوی که از سال ۲۰۰۲ نخستین بار در فرانسه انجام شده بیمار درمان شده است که در حال حاضر به صورت گسترده در مراکز معتبر دنیا انجام می‌شود.
تقوی درباره مزایای این روش،گفت: بیمار در بسیاری از مواقع نیاز به بیهوشی کامل نداشته و حتی عوارض جراحی قلب باز در این روش بسیار کمتر است این روش قابل مقایسه با دیگر روش‌های جراحی قلب باز بوده و در بررسی‌های انجام شده تعداد عمل‌های کاشت دریچه آئورت به روش تاو در مراکز درمانی معتبر دنیا رو به افزایش است و تا حدودی جایگزین روش جراحی قلب باز است.
وی با اعلام اینکه این روش روی بیمارانی که شرایط جراحی قلب باز را نداشتند انجام می‌شد، افزود: در حال حاضر به دلیل عوارض بسیار کم این روش درمانی تقریبا بیشتر درمان‌های دریچه آئورت به روش تاو درمان می‌شود.
تقوی اضافه کرد: در دنیا سن افرادی که به روش تاو درمان می‌شوند کاهش پیدا کرده در گذشته این روش درمانی برای بیماران ۸۰ سال به بالا انجام می‌شد اما در حال حاضر برای بیماران ۶۵ تا ۸۰ سال مجوز این روش صادر شده و به نظر می‌رسد برای بیماران زیر ۶۵ سال هم این روش درمانی عملیاتی شود.
متخصص قلب فلوشیب اینترونشن قلب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره اجرای این روش در استان مازندران،گفت: کاشت دریچه آئورت به روش تاوی برای نخستین بار در این دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر روی بیمار ۷۲ ساله انجام شده ولی در گذشته دو بیمار در بیمارستان ولی عصر(عج) از این روش تحت درمان قرار گرفتند.
وی در پاسخ به این سوال که چه نیازمندی‌های دارید،گفت: قسمت اعظم برای این روش جراحی مهارت و تجربه است که در دانشگاه وجود دارد و مابقی هم مربوط به تامین تجهیزات است و بحث دیگر سد روانی است که با همکاری رئیس بیمارستان قلب این مسائل روانی حل و فصل شده و بحث اصلی هزینه‌های درمانی است که انتظار حمایت از جانب بیمه‌ها داریم.
تقوی یادآور شد: با توجه وارداتی بودن تجهیزات و عدم حمایت‌های بیمه‌ای از این روش تا حدودی هزینه درمانی برای بیماران سنگین است که انتظار داریم متولیان امر در حوزه سلامت و نمایندگان مجلس اقدامات لازم را انجام دهند.
وی درباره وضعیت بیمار و اقدامات درمانی که انجام شده در مرکز قلب ساری،گفت: بیمار خانم ۷۲ ساله ضمن مشکلات جدی تنگی نفس داری سابقه دیابت بسیار بالا، سابقه التهاب روده و نارسایی کلیوی و تنگی کانال نخاعی داشته و همچنین وزن بیمار بیش از حد متعارف بالا بوده است.
تقوی ادامه داد: با مشورت انجام شده تیم متخصص در بیمارستان تشکیل شده و جراحی ۱۱ مردادماه در بیمارستان انجام شده است و موفقیت آمیز بوده است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره مراقبت‌های بعد از جراحی،اظهار کرد: بیمار ۴۸ ساعت بعد از جراحی امکان رفت و آمد داشته و بیهوشی کامل انجام نمی‌شود.فارس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo