به گزارش کیاپرس، آلبالو یکی از میوه‌های فصل تابستان است که به صورت خام، خشک شده و یا در تهیه مربا، شربت و غذاها، دسرها و شیرینی‌های مختلف استفاده می‌شود. آلبالو سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگونی، به خصوص ویتامین C و مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس و روی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. اما زیاده‌روی در مصرف این میوه برای برخی افراد مضر است و عوارضی را به همراه دارد. در این بخش، عوارض و مضرات مصرف آلبالو بررسی می‌شود.

### طبع آلبالو چیست؟

طبیعت آلبالو سرد و خشک است و برای افرادی با مزاج گرم مفید بوده و به رفع حرارت و غلظت خون و صفرا کمک می‌کند.

### افرادی که باید به مضرات آلبالو توجه کنند

**نفخ شکم و دل‌درد:**
زیاده‌روی در مصرف آلبالو می‌تواند سبب نفخ شکم و دل‌درد شود. آلبالو میوه‌ای نفاخ است و تولید نفخ می‌کند، بنابراین افرادی که مشکلات گوارشی دارند باید به اعتدال در مصرف آن توجه کنند. همچنین، هیچ‌گاه نباید بلافاصله پس از مصرف آلبالو مایعات نوشید، زیرا این کار می‌تواند برای دستگاه هاضمه خطرناک باشد. برای رفع این مشکل، می‌توانید بعد از مصرف آلبالو از عرق نعناع استفاده کنید.

**اختلال در کار روده‌ها:**
مصرف آلبالو نارس که رنگ آن قرمز نشده و دارای گوشتی سفت است، می‌تواند سبب سوء هاضمه و اختلال در کار روده‌ها شود.

**دیر هضم بودن:**
آلبالو ترش است و دارای سلولز می‌باشد و دیر هضم است. برای هضم بهتر آلبالو، می‌توانید آن را به صورت کمپوت یا مربا مصرف کنید. اگر می‌خواهید آلبالو در معده‌تان بهتر هضم شود، صبح ناشتا به مقدار کم از آلبالو کاملاً رسیده مصرف کنید.

**ایجاد اسهال:**
آلبالو جزو میوه‌های ملین است و در برخی افراد که دستگاه گوارش حساسی دارند، ممکن است باعث بروز اسهال شود.

### چه کسانی نباید آلبالو مصرف کنند؟

**افراد سرد مزاج:**
آلبالو برای افرادی که طبع گرم دارند یا دچار حرارت و گرمی شده‌اند، مفید است. اما برای افرادی که سردمزاج هستند، مصرف آلبالو توصیه نمی‌شود و این افراد باید آن را با خوراکی‌های گرم و خشک مانند ادویه‌جات و زعفران مصرف کنند.

**کودکان زیر ۳ سال:**
کودکان به دلیل داشتن دستگاه گوارش حساس، در صورت مصرف زیاد آلبالو ممکن است دچار اسهال شوند، بنابراین مصرف آلبالو برای کودکان زیر ۳ سال مضر است.

**مادران در دوره شیردهی:**
آلبالو نفاخ است و اگر مادران شیرده در مصرف آن زیاده‌روی کنند، ممکن است این نفخ به شیر مادر منتقل شود و برای نوزاد مشکلاتی ایجاد کند.

**بیماران کلیوی:**
افرادی که از بیماری کلیوی رنج می‌برند باید در مصرف آلبالو احتیاط کنند. این افراد باید از یک رژیم غذایی کم پتاسیم پیروی کنند و از زیاده‌روی در خوردن آلبالو بپرهیزند.

**افراد دارای ورم روده:**
آلبالو به دلیل ترش بودن و دیر هضم بودن، برای افرادی که دچار ورم روده هستند، مضر است.

منبع: ایسنا

اشتراک این خبر در :