جراحی نادر تعویض مفصل شانه در بیمارستان شهید بهشتی بابل

image_pdfimage_print

کیاپرس / جراح استخوان و مفاصل دانشگاه علوم پزشکی بابل از انجام جراحی نادر تعویض مفصل شانه در بیمارستان شهید بهشتی بابل خبر داد و گفت: همی ارتروپلاستی شانه روشی برای درمان شکستگی‌های پیچیده و شدید سر استخوان بازو است.

به گزارش کیاپرس از  روابط عمومی بیمارستان شهید بهشتی بابل، دکتر مانی فلسفی جراح استخوان و مفاصل گفت: همی ارتروپلاستی شانه یک روش جراحی است که به منظور درمان شکستگی‌های پیچیده و شدید سر استخوان بازو (هومروس) به کار می‌رود.
جراح استخوان و مفاصل دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: این نوع شکستگی‌ها اغلب با روش‌های غیرجراحی یا جراحی‌های معمول قابل ترمیم نیستند و به ویژه در افراد مسن که استخوان‌های ضعیف‌تری دارند، نیاز به این جراحی بیشتر احساس می‌شود چرا که خون‌رسانی ضعیف به استخوان‌ها در این افراد می‌تواند خطر نکروز آواسکولار (مرگ بافت استخوانی) را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه در بخش آسیب‌دیده سر استخوان بازو با یک پروتز مصنوعی که معمولاً از فلز یا مواد ترکیبی ساخته شده، جایگزین می‌شود، ادامه داد و گفت: این روش ابتدا برای درمان آرتروز شدید و آسیب‌های دیگر مفصل شانه توسعه یافته است.
دکتر مانی فلسفی افزود: نخستین پروتزهای شانه توسط جراحان پیشگام، همچون چارلز نییر، طراحی و مورد استفاده قرار گرفتند و این پیشرفت‌ها به مرور زمان تکامل یافت.

فلوشیب جراحی ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه استفاده از همی ارتروپلاستی شانه برای درمان شکستگی‌های پیچیده و شدید سر استخوان بازو نیز به یکی از کاربردهای مهم آن تبدیل شد، اذعان داشت: پیشرفت‌های تکنولوژیکی و بهبود مواد ساخت پروتزها، موجب افزایش موفقیت این جراحی و کاهش عوارض ناشی از آن شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطر نشان کرد: امروزه، همی ارتروپلاستی شانه به عنوان یک روش مؤثر و کارآمد برای بازگرداندن عملکرد و کاهش درد در بیماران مبتلا به آسیب‌های شدید شانه شناخته می‌شود.

دکتر مانی فلسفی جراح استخوان و مفاصل دانشگاه علوم پزشکی بابل با توجه به اینکه این جراحی با بیهوشی عمومی یا بی‌حسی منطقه‌ای آغاز می‌شود، گفت: جراح با ایجاد برشی در جلوی شانه به مفصل دسترسی پیدا می‌کند و سپس بخش آسیب‌دیده سر استخوان بازو را برمی‌دارد و پس از این مرحله، پروتز مصنوعی به جای سر استخوان قرار می‌گیرد. این روش به کاهش درد، بهبود عملکرد شانه و جلوگیری از مشکلات ناشی از شکستگی‌های درمان‌نشده کمک می‌کند.

وی اظهار داشت: مراقبت‌های پس از جراحی شامل بی حرکتی اولیه و پس از گذشت مدتی، شروع برنامه‌های فیزیوتراپی و حرکات ورزشی فعال و غیر فعال  مفصل شانه است تا حرکت و قدرت شانه به تدریج بازیابی شود. این برنامه‌ها با توجه به شرایط بیمار تنظیم می‌شوند.

دکتر مانی فلسفی اذعان داشت: این جراحی می‌تواند با خطرات و عوارضی مانند عفونت، نیاز به جراحی‌های مجدد یا مشکلات مرتبط با پروتز همراه باشد. بنابراین، مراقبت‌های پس از جراحی و پیگیری‌های پزشکی منظم برای اطمینان از بهبود کامل و جلوگیری از عوارض ضروری است.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo