کیاپرس / معاون رئیس جمهور گفت: در کنار برنامه های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت و اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است و امیدواریم با این روند شاهد کاهش فرآیند زباله سوزی در کشور باشیم.
به گزارش کیاپرس از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگسازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.
سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیطزیستی و پیوستهای فرهنگی از ظرفیت های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده میکنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان ها در تمام زمینه ها نماینگر است انتظار میرود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.
وی با اشاره به معذوریت و محدودیت های موجود در کشور یادآورشد: لازم است با تدبیر در خصوص مولفه های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.
در این جلسه گزارشی از مدیریت پسماند استان های ایلام ، گیلان و مازندران توسط معاونین هماهنگی امور عمرانی استانداری های ایلام، گیلان و همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ارائه شد.
در ادامه پس از ارائه گزارش مدیرعامل شرکت آرین کاوش در خصوص طرح توجیهی فنی و اقتصادی زبالهسوز گلوگاه با ظرفیت ۲۴ تن در روز، عطااله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز ضمن حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناوری های بومی و داخلی ، بر رعایت الزامات زیست محیطی و استانداردهای لازم برای ساخت سیستم های زباله سوز و ریجکت سوز تاکید کرد.