این علائم نشان دهنده آنفولانزاست نه سرماخوردگی/ موج دوم آنفولانزا در راه استکیاپرس / خیلی‌وقت‌ها سرماخوردگی و آنفلوآنزا را به دلیل علایم مشابه با هم اشتباه می‌گیریم و برایمان سوال می‌شود که بالاخره تفاوت این دو با هم چیست؟

به گزارش کیاپرس به نقل از روزنامه خراشان ، در روزهایی که به گفته یکی از مسئولان وزارت بهداشت به عنوان موج دوم آنفلوآنزا شهناخته می‌شود، چه مواردی را باید برای پیشگیری و درمان این بیماری رعایت‌کنیم؟

آنفلوآنزا یک ویروسِ سرعتی است که در فصل سرما، دستگاه تنفسی خیلی‌ها را گرفتار می‌کند و آدم‌ها را از چندروز تا چند هفته از دل‌ودماغ می‌اندازد. آنفلوآنزا بسیار واگیردار است؛ به شکلی که علایم آن ۲۴ تا ۴۸ساعت بعد از ورود ویروس به بدن بروز می‌کند. همچنین می‌دانیم که این ویروس بدقلق از طریق قطرات تنفسی از راه سرفه و عطسه در یک چشم‌به‌هم‎زدن منتشر می‌شود. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت گفته‌ است که در روزهای اخیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر خودش را نشان‌داده است و باید مراقب موج دوم آنفلوآنزا که معمولا در بهمن‌ماه اتفاق می‌افتد، باشیم. هم‎اکنون آنفلوآنزا حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد موارد سرماخوردگی‌های سرپایی را تشکیل می‌دهد؛ اما راه‌های پیشگیری و درمان این ویروس و باید و نبایدهای بیماری آنفلوآنزا چیست؟

آنفلوآنزا از کجا شروع‌می‌شود؟

یکی از علایم پررنگی که آنفلوآنزا خودش را با آن نشان‌می‌دهد، بالابودن درجه حرارت بدن یا همان تب است. بالابودن درجه‌ حرارت بدن (بیشتر از ۳۷.۸درجه) بیش از دو روز، درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش، احساس درد در گوش و ادامه آن به مدت بیش از چند روز، آبریزش، گرفتگی بینی بیش از ۱۰ روز، سرفه همراه با خلط غلیظ و بدبوی زرد و سبزرنگ و گلودرد بیش از ۴۸ساعت هنگام بلع غذا، از جمله نشانه‌های آنفلوآنزاست. تب‌ولرز، سردرد، دردهای عضلانی مانند کمردرد، خستگی، کوفتگی و خشونت صدا از دیگر علایمی‌ است که ماندگار بودن آن یعنی به آنفلوآنزا مبتلا شدید. امکان بروز آنفلوآنزا در کسانی که بیماری قلبی، کلیوی، دیابت یا آسم دارند یا باردار هستند بیشتر است و به‌همین دلیل این افراد باید بیشتر از دیگران، موارد بهداشتی را رعایت‌کنند و مراقب خود باشند.

سرماخورده‌ام یا آنفلوآنزا گرفتم؟

خیلی‌وقت‌ها سرماخوردگی و آنفلوآنزا را به دلیل علایم مشابه با هم اشتباه می‌گیریم و برایمان سوال می‌شود که بالاخره تفاوت این دو با هم چیست؟ سرماخوردگی بیشتر علایم آنفلوآنزا را دارد اما خفیف‌تر و ممکن است  بدون تب یا با تب پایین شروع‌شود؛ اما در آنفلوآنزا اوضاع متفاوت است. علایم به‌طور ناگهانی خودش را نشان‌می‌دهد و با تب بالا همراه است. همچنین مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا آنفلوآنزا بهبود یابد؛ اما این مدت در سرماخوردگی کوتاه‌تر است. یکی دیگر از تفاوت‌های آنفلوآنزا و سرماخوردگی در این است که آنفلوآنزا به جز نوزادان شیرخوار می‌تواند بقیه را درگیر کند؛ به‌خصوص کودکان را که سیستم دفاعی ضعیف‌تری دارند. در کل تب و سرفه از علایم کلیدی آنفلوآنزاست و باید آن را جدی گرفت. این نشانه‌ها در کودکان می‌تواند با مشکلات گوارشی هم همراه باشد.

چطور جلوی آنفلوآنزا را بگیریم؟

شاید سوال‌تان این باشد هنوز فرصت داریم واکسن آنفلوآنزا بزنیم یا الان این واکسن اثربخشی دارد؟ بهترین زمان تزریق این واکسن نیمه دوم شهریورماه است. بنابراین اگر جزو افراد گروه‌ پرخطر هستید و مطمئن‎ایدکه از اول پاییز آنفلوآنزا نگرفته‌اید، می‌توانید برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام‌کنید. مرحله دیگر پیشگیری، استفاده از ماسک در فضاهای درمانی، اماکن عمومی و پرتردد و مدرسه و دانشگاه‌هاست. موضوعی که در هفته‌های اخیر در کشور اسپانیا به یک دستور تبدیل‌ شده است و مردم باید در مراکز شلوغ و درمانی از ماسک استفاده‌کنند. خودداری از تماس دست با چشم‌ها، دهان و بینی، شستن دست‌ها با آب و صابون یا مواد ضدعفونی‌کننده، تهویه مناسب در اماکن شلوغ، خودداری از تماس بدون حفاظت با پرندگان و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند جلوی ابتلا به ویروس آنفلوآنزا را بگیرد.

راه‌های موثر پیشگیری را بشناسیم

خیلی‌وقت‌ها پیش‌می‌آید که یکی از اعضای خانواده، یک همکار یا یک دانش‌آموز مشکوک به علایم آنفلوآنزاست. در چنین شرایطی استفاده آن فرد از ماسک می‌تواند جلوی ابتلای بقیه به این ویروس را بگیرد. به‌خصوص وقتی مدت زمان زیادی را قرار است با آن افراد در یک محیط بگذراند. البته بهتر است اگر علایمی شبیه سرماخوردگی دارید، در خانه بمانید و استراحت‌کنید تا هم حال خودتان بهتر شود و هم از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری‌کنید. این روش در مورد دانش‌آموزان که چندین ساعت در فضاهای اشتراکی و متراکم‌ با هم وقت‌می‌گذرانند و رعایت موارد بهداشتی هم برایشان معنای کم‌رنگ‌تری دارد، بسیار اثرگذار است. بهتر است اگر فرزند یا کودکی دارید که به مدرسه یا مهدکودک می‌رود و نشانه‌هایی شبیه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا را دارد، در خانه بماند تا اگر این علایم با استراحت‌کردن رفع‌نشد، با مراجعه به پزشک درمان مناسب را شروع‌کرد. گنجاندن سوپ و آش گرم، دم‌کرده آویشن و عسل و میوه‌ها در رژیم‌غذایی هم می‌تواند در روند بهبود موثر باشد.

 

اشتراک این خبر در :