کیاپرس /معاون بهداشت وزارت بهداشت برلزوم آگاهی رسانی به مردم درخصوص مصرف خودسرانه و بی رویه آنتی بیوتیک ها تاکید کرد.
به گزارش کیاپرس، دکتر حسین فرشیدی، در وبینار کشوری مهار مقاومت میکروبی با حوزه بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور با بیان اینکه مقاومت میکروبی یکی از مهمترین مخاطرات تهدید کننده سلامت عمومی قرن بیست و یکم محسوب می شود، افزود: مقاومت میکروبی تبدیل به یک منبع مهم بیماریزایی و مرگ و میر در سراسر جهان شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آنتی بیوتیک های موثر در حال اتمام هستند، خاطرنشان کرد: این درحالی است که تولید یک آنتی بیوتیک جدید به ۱۰ الی ۱۵ سال زمان و بیش از یک میلیارد دلار هزینه نیاز دارد.
دکتر فرشیدی اضافه کرد: طبق گزارش CDC، در آمریکا سالانه بیش از ۲٫۸ میلیون عفونت مقاوم به دارو و در نتیجه آن ۳۵ هزار مورد مرگ اتفاق می افتد.
وی درخصوص تاثیر مقاومت میکروبی بر اقتصاد و توسعه، اظهار کرد: برآورد می شود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی شاهد سالانه نزدیک به ۱۰ میلیون مورد مرگ و کاهش سالانه تولید ناخالص ملی به میزان ۳٫۸ درصد باشیم.
وی گفت: سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۴ با چاپ اولین گزارش جامع خود در مورد مقاومت میکربی تاکید کرد که این تهدید جدی دیگر تهدیدی برای آینده محسوب نمی شود، بلکه هم اکنون در تمام مناطق تهدیدی برای تمام افراد در هر سن و در هر کشوری محسوب می شود.
وی گفت: پیشرفت های عرصه سلامت در دهه های اخیر توسط ارگانیسم های مقاوم به درمان تهدید می شوند؛ در این رابطه به سل، مالاریا، HIV/AIDS، عفونتهای آمیزشی، عفونتهای ادراری، پنومونی و عفونت های خونی می توان اشاره کرد.
دکتر فرشیدی خاطرنشان کرد: تجویز و توزیع نامناسب داروها منجر به مصرف بیش از حد یا نادرست شده و زمینه را برای ایجاد و گسترش مقاومت دارویی فراهم می کند.
وی با بیان اینکه بهداشت ناکافی و رعایت نکردن اصول کنترل عفونت زمینه ابتلا به بیماری و تجویز آنتی بیوتیک را فراهم می کند، گفت: مراجعه به پزشک در زمان بیماری، پرهیز از مصرف خودسرانه دارو، تکمیل دوره درمان حتی در صورت بهبودی، رعایت اصول پیشگیری با انجام واکسیناسیون های لازم، شستشوی مرتب دست ها، پرهیز از روابط جنسی ناایمن و مواردی از این قبیل، راهکارهای مناسبی برای مقابله با مقاومت میکروبی به شمار می آیند.