کیاپرس /مدیر نظارت بر امور فرآورده های غذایی، آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: براساس آخرین پیمایش کشوری که در سال ۹۰ انجام شده، تغذیه ناسالم مهمترین عامل پس از مصرف دخانیات، عامل مرگ های زودرس بین ۳۰ تا ۷۰ سالگی شناخته شده است.

دکتر میترا رضایی در گفتگو با وب دا به مناسبت ٢۴ مهر روز جهانی غذا با بیان اینکه با هدف ارتقاء فرهنگ مصرف صحیح مواد غذایی درج نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی محصولات خوردنی و آشامیدنی اجرا شده است، خاطر نشان کرد: در نشانگرهای تغذیه ای در خصوص مقدار انرژی، چربی، قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس در هر ماده غذایی هم به صورت کمی با عدد و رقم و هم به صورت کیفی با رنگ های سبز به معنی مقدار مناسب، زرد به معنی مقدار متوسط و قرمز به معنی مقدار زیاد اطلاع رسانی شده است.

وی تصریح کرد: از طریق نشانگرهای رنگی تغذیه ای مصرف کنندگان میزان قند ، نمک ،چربی و اسیدهای چرب ترانس فرآورده غذایی را به سادگی درک کرده و به این ترتیب رژیم غذایی روزانه خود را مدیریت می کنند.

مدیر نظارت بر امور فرآورده های غذایی، آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص برخی باورهای نادرست در خصوص مواد غذایی و افزودنی های موجود در آن اظهار کرد: برخی تصور می کنند که در شیر از مایع های سفید کننده استفاده می شود این در حالی است که کمترین میزان ممکن از این ماده در شیر موجب تغییر رنگ شدید آن می شود و از لحاظ بو نیز کاملا قابل تشخیص است .

دکتر رضایی در خصوص مواد نگهدارنده موجود در مواد غذایی بیان کرد: مواد نگهدارنده ( Preservatives) ،ترکیبات شیمیایی هستند که برای جلوگیری از فساد، تجزیه، انجام واکنش‌های شیمیایی ناخوشایند و همچنین برای جلوگیری از کاهش کیفیت و ارزش غذایی به مواد غذایی، داروها، رنگ‌ها، لوازم آرایشی، نمونه‌های بیولوژیک، چوب و بسیاری از محصولات دیگر افزوده می‌شوند و میزان آن بر اساس استاندارد های غذایی ملی تعیین و بصورت مداوم توسط کارشناسان غذا و دارو پایش می شود.

اشتراک این خبر در :