کیاپرس /معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه اقداماتی که در پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهستب انجام شده، نتایج امیدبخشی به همراه داشته است، ادامه داد: یکی از جدی‌ترین دستاوردها، این است که پژوهش‌های غدد و متابولیسم رتبه ۱۰ جهانی را در اختیار دارد. می‌توان گفت یک چهارم علم خاورمیانه در حوزه غدد و متابولیسم در ایران تولید می‌شود که بار قابل توجهی از آن بر دوش پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر یونس پناهی در مراسم گرامیداشت بیست و پنجمین سال اجرای مطالعه قند و لیپید شهر تهران تصریح کرد: ایران در حوزه غدد و متابولیسم رتبه نخست منطقه را در اختیار دارد و ترکیه نیز با فاصله بسیار از ایران، در جایگاه دوم قرار دارد.

دکتر پناهی عنوان کرد: پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم  در حوزه تولید علم توانسته است جایگاه قابل توجهی را برای کشور ایجاد کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: چاقی یکی از جدی‌ ترین مسائلی است که ارتباط مستقیم با بیماری‌های متابولیک به ویژه دیابت دارد. در سال ۲۰۰۹ دیابت در جایگاه یازدهم علل مرگ و میر قرار داشته که در سال ۲۰۱۹ این جایگاه به رتبه پنجم رسیده است. کاهش عوامل خطر با توسعه تحقیقات پیشگیرانه که یکی از سیاست‌های جدی وزارت بهداشت است، منجر به کاهش هزینه‌های بار بیماری‌ها خواهد شد.

وی از تغییر پارادایم در بیماری‌های غدد خبر داد و گفت: افزایش در میزان بروز سرطان تیروئید طی مطالعه ۱۵ ساله گزارش شده است. این مطالعه نشان می‌دهد این سرطان در خانم‌ها به طرز قابل‌توجهی بیشتر از مردان افزایش داشته و در مناطق مرکزی کشور متمرکز است.

دکتر پناهی عنوان کرد: میزان بروز جهانی دیابت نوع یک از سال ۲۰۱۹ حدود ۱۹٫۷۳ در صد هزار بوده و در سال ۲۰۲۰ به ۳۲٫۳۲ در صد هزار رسیده است و این موضوع نیز نشان می‌دهد بحران کرونا در بروز دیابت نوع یک نیز می‌تواند نقش داشته باشد.

به گفته وی، مقایسه داده‌ها نشان می‌دهد بروز دیابت نوع یک در اطفال در دوران کرونا ۹٫۵ درصد افزایش داشته است

اشتراک این خبر در :