کیاپرس /فوق تخصص خون و سرطان کودکان گفت: بهبودی کودکانی سرطانی از ۳۰ درصد در حدود ۳۰ سال پیش به حدود ۹۰ درصد رسیده به عبارتی در حال حاضر ۹۰ درصد کودکان سرطانی به صورت قطعی مداوا می شوند و زندگی عادی خواهند داشت.

به گزارش کیاپرس ، دکتر حسن ابوالقاسمی در برنامه طبیب اظهار داشت: یک درصد سرطان ها در کودکان است و بقیه در بزرگسالان رخ می دهد.

وی با اشاره به اینکه درمان سرطان های کودکان خیلی خوب پیشرفت کرده است، گفت: حدود ۳۰ سال پیش در ایران ۳ استاد در حوزه سرطان های کودکان داشتیم اما در حال حاضر ۱۷۰ فوق تخصص در این حوزه داریم که تقریبا در تمام استان ها دسترسی به این پزشکان فراهم شده است.

وی با اشاره به اینکه درمان سرطان خون در کودکان حدود ۳ سال طول می کشد، گفت: هرچه زودتر بیماری در کودکان تشخیص داده شود، نتایج اقدامات درمانی بهتر است.

ابوالقاسمی بیان داشت: در کودکان عوامل محیطی کمی هستند که در ایجاد سرطان نقش داشته باشند در کودکان بیشتر ژن ها هستند که نقش دارند، یعنی تغییراتی که در ژن ها رخ می دهد عامل این کار است.

رئیس انجمن خون و سرطان کودکان بیان داشت: سالی ۳ هزار کودک کمتر از ۱۵ سال در کشور به انواع سرطان مبتلا می شوند.

وی تاکید کرد: این افراد علاوه بر اینکه باید از عوامل سرطان زا پرهیز کنند، تشخیص زودرس برای ارایه خدمات بهتر، خیلی مهم است.

وی با اشاره به اینکه تزریق پلاکت به ما فرصت می دهد مشکل را پیدا و آن را برطرف کنیم، افزود: وقتی فرد شیمی درمانی می شود تا تومور از بین برود، تعدادی از سلول های طبیعی بدن را از بین می برد که باید جایگزین شوند. بطور مثال خون یا پلاکت کم می شود، که باید آنها را جایگزین کنیم.

اشتراک این خبر در :