اختصاصی – کیاپرس /متخصص قلب و عروق و فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب گفت: ورزش به اندازه خیلی از داروهایی که بیماران استفاده می کنند، می تواند در سلامت سیستم قلب و عرق موثر باشد.

دکتر زینب نظری در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس، ورزش را یک راه پیشگری خیلی خوب و بی هزینه برای حفظ سلامتی دانست و افزود: ورزش علاوه کمک به سلامت جسمی، از لحاظ روحی و روانی مانند کاهش افسردگی و اضطراب، مفید است.

وی به اثر ورزش در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی اشاره کرد و گفت: نقش ورزش در این زمینه اثبات شده است ، به عبارتی ورزش نقش بسیار مفیدی در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دارد.

وی افزود: گایدلاین های ما توصیه می کنند افراد برای حفظ سلامت قلب و عروق خود، حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ( ۵ روز در هفته و هر روز ۳۰ دقیقه) ورزش در حد متوسط داشته باشند.

نظری ادامه داد: پیاده رویی و شنا از جمله ورزش های متوسط است که به مردم توصیه می شود آن را انجام دهند.

وی افزود: در مطالعات مختلف نشان داده اگر حداقل ورزش توصیه شده ( ۱۵۰ دقیقه در هفته) انجام دهیم، بین ۱۰ تا ۱۴ درصد ریسک بیماری های عروق کرونر و نارسایی قلب، کاهش می یابد.

نظری بیان داشت: اگر این میزان را ۲ برابر کنیم یعنی ۳۰۰ دقیقه در هفته ورزش کنیم، حدود ۲۰ درصد ریسک بیماری قلبی و عروقی کاهش می یابد.

وی افزود: همچنین در مطالعات نشان داده در صورتی که این مقدار بیشتر شود، ریسک ابتلا به بیماری تا حد ۴۰ درصد کاهش می یابد.

وی ادامه داد: ورزشی برای سیستم قلبی و عروقی مفید است که با شدت متوسط انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ورزش خیلی شدید هم توصیه نمی شود، گفت: ورزش های خیلی شدید یا سنگین می تواند تاثیر منفی در سیستم قلب و عروق ایجاد کند.

اشتراک این خبر در :