به گزارش کیاپرس به نقل از فارس، سید حیدر محمدی،رئیس سازمان غذا و دارو در افتتاحیه نخستین کنگره سلامت هوشمند ایران با محوریت مدیریت هوشمند تجهیزات و طراحی بیمارستانی، اظهار کرد: هشتاد درصد بیمارستانهای کشور، دولتی بوده و این مراکز یا بهره وری پایینی دارند و یا زیانده هستند.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از مشکلات بیمارستانهای دولتی مربوط به حوزه اعتبارات است، افزود: عوامل متعدد دیگری نیز در بروز این بهره وری پایین موثر هستند اما میتوان با تمرکز بر مباحث مدیریتی و بهره برداری از مدلهای نوین مدیریتی، این وضعیت را تغییر داد.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: در اداره یک بیمارستان باید از متخصصان حوزه مدیریت و اقتصاد بهره مند شویم و موضوع افزایش بهره وری را در مراکز درمانی به عنوان یک بنگاه اقتصادی دنبال کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: امیدوارم با بهره گیری از تمامی ابزارهای نوین و هوشمند به بالاترین سطح بهره وری در نظام سلامت برسیم و قطعا کنگره سلامت هوشمند ایران میتواند در رسیدن به این هدف کمک شایانی بکند.
وی با بیان اینکه سامانههای نوین هوشمند موجب ارتقاء بهره وری در مراکز درمانی میشود، افزود: این سامانهها کمک میکنند تا خدمت رسانی به مردم با سرعت و کیفیت بیشتر انجام شود.
محمدی خاطرنشان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی و بیمارستان دستاوردهای خوبی داشتهایم و در حال حاضر دستگاههای دیالیز، سی تی اسکن، شتابدهنده خطی و … در داخل کشور با بهره مندی از شرکتهای دانش بنیان ساخته میشوند.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به برخی کمبودها در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، افزود: در همه گیری کرونا بعد از یک بازه کوتاه توانستیم با اتکای به تولید داخل بسیاری از کمبودها را رفع کنیم و صادر کننده برخی اقلام به سایر کشورها باشیم.
وی گفت:در حوزه زنجیره تولید و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی، داشبورهای مدیریتی خوبی طراحی شده که به زودی رونمایی میشوند. این سامانه به بالا رفتن سرعت تامین اقلام مورد نیاز و همچنین شفافیت زنجیره تامین کمک میکنند.