کیاپرس /نخستین جشنواره ملی دانش آموزی ( رویانا ) با همکاری وزارت آموزش و پرورش در سال جاری برگزار می شود.

به گزارش کیاپرس؛ دبیر علمی نخستین جشنواره ملی دانش آموزی اظهار داشت: هدف ما از برگزاری جشنواره ملی دانش آموزی (رویانا) این است که میوه پژوهش علمی را به فهم و درک دانش اموزان نزدیک تر کنیم.

دکتر محمد کاظمی آشتیانی روز چهارشنبه در جلسه انعقاد همکاری با وزارت آموزش و پرورش که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، به دیگر اهداف این جشنواره اشاره کرد و گفت: هدایت نهادهای متولی پژوهش دانش آموزی یکی دیگر از اهداف این جشنواره است، باید کاری کنیم که پژوهش استاندارد برای دانش اموزان تعریف شود.

وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که تسهیل گران پژوهش را به این سمت هدایت کنیم

وی با طرح این سوال که چطور می توانیم پژوهش ها را عمومی تر کنیم یا به عبارتی در دسترس تر دانش آموزان قرار گیرد؟ گفت: ما باید سوالات روزمره زندگی دانش اموزان را دستمایه پژوهش آنان قرار دهیم.

کاظمی بیان داشت: این کار مزیت هایی دارد که از مهمترین آن این است که ما با دستمایه قراردادن سوالات روزمره دانش آموزان، کاری می کنیم که آنها حل مسئله را یاد بگیرند.

وی تاکید کرد: قرار نیست دانش آموزان حل مسئله پژوهشگر با تجربه ما را در پژوهشگاه رویان انجام دهند بلکه ما باید مسئله ها را باید برای دانش آموزان ملموس کنیم.

وی ادامه داد: دانش آموز باید به مسئله ای بپردازد که روزانه با آن تعامل دارد یا به عبارتی آن را لمس کرده و چشیده باشند.

دبیر علمی نخستین جشنواره دانش آموزی افزود: ما به دنبال این هستیم که پژوهش را برای دانش آموزان در دسترس تر کنیم.

وی ادامه داد: نکته دومی که ما مد نظر داریم این است که پژوهش هایی را تعریف کنیم که دانش آموزان با ابزارهای در دسترس شان بتوانند آنها را انجام دهند.

کاظمی افزود: این موضوع به دانش آموزان کمک می کند با ابزار در دسترس خود بتواند به سوالات علمی پاسخ دهد، این اصل مهم است که مورد بی مهری قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه ما باید پژوهش های دانشجویی را تبدیل به پژوهش دانش آموزی کنیم، گفت: نکته ای که در کشور ما مغفول مانده این است که دانشگاه های ما قدری از مدارس دور افتاده است.

وی ادامه داد: مدارس ما بیشتر درگیر مشق و درس هستند و از انجام کارهای تحقیقاتی تا حدودی دور افتاده اند، البته کارهایی در این زمینه در حال انجام است اما ما به دنبال این هستیم که یک شور مضاعفی هم در کنار کارهای انجام شده، ایجاد کنیم.

عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان در این جلسه اظهار با اشاره به اهداف انعقاد تفاهم‌نامه همکاری، تأکید کرد: باید دانش‌آموزان با شرکت در دوره‌ها و آموزش‌ها علاقه به حوزه بیولوژیک پیدا کنند و امیدواریم با انعقاد این تفاهم‌نامه بزرگ و همکاری بین سازمان‌ها کار‌های بزرگ انجام شود.

وی تاکید کرد که باید به پژوهش و آموزش تخصصی بپردازیم و نقش مؤثری در تربیت افراد مستعد جامعه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در راستای تکثیر مجموعه رویان باید قدم برداریم، اظهار کرد: پژوهشکده تخصصی رویان صدرا شیراز را شکل دادیم تا بخش ناباروری را با فرهنگ رویان توسعه دهیم.

اشتراک این خبر در :