علت افسردگی برخی بانوان پس از زایمان

کباپرس / یک روانشناس خانواده گفت: تغییرات زیادی در زندگی یک زن پس از زایمان رخ می‌دهد، نقش جدید مادر بودن، تغییر در رابطه با همسر، خواب ناقص و استرس‌های مرتبط با مراقبت از نوزاد عواملی هستند که می‌توانند به افزایش احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان کمک ‌کنند.

به گزارش کیاپرس از ایسنا  ، زهرا ظفری درخصوص افسردگی پس از زایمان، اظهار کرد: برخی از مادران بعد از تولد نوزاد، نوع شدید و طولانی مدتی از افسردگی به نام افسردگی پس از زایمان را تجربه می‌کنند علائم افسردگی پس زایمان، مشابه به علائم افسردگی در زمان‌های دیگر است که شامل خلق و خوی پایین، نداشتن انرژی و علاقه برای انجام کارهای روازنه و سایر علایم دیگری است که به مدت حداقل دو هفته طول می‌کشد.

وی ادامه داد: افسردگی پس از زایمان نشانه نقص، عدم علاقه به نوزاد یا ضعف شخصیتی نیست بلکه تنها یک عارضه ساده زایمان است.

این روانشناس خانواده با اشاره به اینکه تغییرات هورمونی یکی از علت‌های افسردگی پس از زایمان است، افزود: پس از زایمان، سطح هورمون‌های درونی مانند استروژن و پروژسترون در بدن مادران به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند، این تغییرات هورمونی می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر روی حالت روحی و احساسی زنان بعد از زایمان داشته باشند.

ظفری به عوامل روان‌شناختی اشاره و بیان کرد: تغییرات زیادی در زندگی یک زن پس از زایمان رخ می‌دهد، نقش جدید مادر بودن، تغییر در رابطه با همسر، خواب ناقص و استرس‌های مرتبط با مراقبت از نوزاد عواملی هستند که می‌توانند به افزایش احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان کمک ‌کنند.

وی ادامه داد: محیط اجتماعی و پشتیبانی اجتماعی نیز می‌توانند در بروز افسردگی پس از زایمان تأثیرگذار باشد، به عنوان مثال حمایت نکردن خانواده یا همسر، آشنایی نداشتن از انتظارات زنان در این دوره، دسترسی نداشتن به منابع پشتیبانی و راهنمایی مناسب و… همه می‌توانند در افسردگی پس از زایمان نقش داشته باشند.

ظفری عنوان کرد: سابقه افسردگی پیش از زایمان می‌‎تواند احتمال بروز افسردگی پس از زایمان را بیشتر کند.

این روانشناس خانواده اضافه کرد: عوامل فیزیکی و مشکلات جسمانی پس از زایمان مانند خستگی مزمن، درد بعد از زایمان، کم خونی و… نیز می‌توانند به افسردگی پس از زایمان مرتبط باشند.

ظفری گفت: افسردگی پس از زایمان یک وضعیت روانی است که برخی از زنان پس از زایمان تجربه می‌کنند، این وضعیت ممکن است با احساسات اضطراب، افسردگی، خستگی، عدم تمرکز و مشکلات خواب همراه باشد.

وی با اشاره به درمان افسردگی پس از زایمان، یادآور شد: مشاوره روان‌شناختی یا روان‌درمانی با یک روانشناس متخصص می‌تواند به این افراد کمک کند تا با احساسات و مشکلاتی که پس از زایمان تجربه می‌کنید، مقابله کرده و راه‌حل‌هایی برای بهبود وضعیت خود پیدا کند، از طرفی حمایت از سوی خانواده، دوستان و افرادی که اطراف شخص هستند می‌تواند بسیار مفید باشد.

ظفری اشتراک گذاری تجربیات با مادران دیگر که افسردهای پس از زایمان را تجربه کرده‌اند، تغذیه سالم و ورزش و در نهایت درمان دارویی و استفاده از داروهای ضد افسردگی می‌تواند برای این افراد کمک کننده باشد.

این روانشناس خانواده با تاکید بر اینکه در صورت داشتن تاریخچه افسردگی پیش از زایمان، بیشترین ریسک برای افسردگی پس از زایمان وجود دارد، گفت: در این صورت افراد باید با پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی قبل و بعد از زایمان صحبت کنند.

ظفری خاطر نشان کرد: مهمترین نکته این است که در صورتی که مادران احساسات افسردگی و اضطراب شدید را تجربه کرده و این روند طولانی مدت شود، باید به پزشک مراجعه کرد زیرا افسردگی پس از زایمان یک موضوع جدی است و به درمان صحیح نیاز دارد.

اخبار مرتبط

  • تیر 14, 1404
وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

  • تیر 14, 1404
رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

  رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار گذشته

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
enemad-logo