
اختصاصی – کیاپرس/محققان ایرانی با سعی و تلاش خود، موفق به تولید کاربردی ترین تجهیزات درمان ناباروری در کشور شدند
مدیرتحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تکوین در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: محققان ما موفق به تولید، ۳ محصول نی فریز جنین، سوزن. پانکچر، کاتتر آی یو آی به عنوان اقلام مهم مصرفی درمان نازایی شدند.
دکتر فرهنگ عابد بیان داشت: اقلام فوق به تولید انبوه رسیده و کاتتر انتقال جنین و استریپر و میکرو پیپت آن هم تولید شده و در حال اخذ مجوز آن از وزارت بهداشت برای روانه به بازار هستیم.
وی ادامه داد: این محصولات همگی قبلا از طریق واردات تامین می شدند که با تولید آنها، نیاز به واردات آنها به کشور برطرف شده است.
وی در پاسخ به این سوال که قیمت این محصول در مقایسه با مشابه خارجی چگونه است، گفت: قیمت این محصولات بین یک پنجم تا یک دهم انواع مشابه اروپایی یا امریکایی است.
وی پیش بینی کرد که سالانه حدود یک میلیون دلار صرفه جویی ارزی از هر محصول بدست آید.
ما می توانیم نیاز داخل کشور را تامین کنیم
مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تکوین افزود: با تولید این محصولات ما می توانیم نیاز داخل کشور را تامین کنیم.
دکتر عابد با اشاره به اینکه استقبال از این محصولات بسیار خوب بوده است؛ گفت: در حال حاضر اکثر مراکز ناباروری از نی فریز جنین این شرکت استفاده و علاوه بر اینکه در زمینه درمان ناباروری در کشورهای منطقه برتر هستیم از نظر استفاده از محصولات داخلی جلوتر هستیم.
اوراسیا می تواند کشورهای هدف صادراتی ما باشد
وی ادامه داد: هرچند وارد صادرات این محصولات نشده ایم؛ اما کشورهای اوراسیا می توانند بازار هدف مناسبی برای ما باشد و لازمه اینکار فراهم سازی بستر مناسب از سوی دولت می باشد. وی افزود: در صورتیکه کشورهای اوراسیا مجوزات و پروانه های وزارت بهداشت ما را قبول داشته باشند؛ تولید کننذه ایرانی نیازمند به اخذ مجوز مجدد در این کشورها نخواهد بود و ما تولید کننده ها می توانیم تولیدات خود را راحتتر به ان کشورها صادر نماییم.