خوردن خمیر خام ممنوع!

کیاپرس /چشیدن یا دست زدن به آرد، تخم مرغ و خمیر خام ممکن است افراد از جمله کودکان خردسال را بیمار کند.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پخت و پز یک راه عالی برای جشن گرفتن در مناسبت‌های خاص است. هنگام درست کردن کلوچه، کیک یا نان، ممکن است وسوسه شوید که قبل از اینکه کاملاً پخته شود، مقداری از آن را بچشید، اما ممکن است پس از خوردن یا چشیدن خمیر خام (نپخته) مریض شوید.

از طرفی هر فرد، از جمله کودکان خردسال، ممکن است از دست زدن یا خوردن خمیر خامی که برای صنایع دستی یا گل بازی استفاده می‌کنند، بیمار شود. این نکات ایمنی را دنبال کنید تا هنگام تهیه و کار با خمیر خام، سالم بمانید.

خمیر خام می‌تواند حاوی میکروب هایی باشد که شما را بیمار می کند

آرد موجود در بازار در اکثر مواقع خام است. این بدان معناست که برای کشتن میکروب‌هایی که باعث مسمومیت غذایی مانند اشریشیا کلی (E. coli) و سالمونلا می‌شوند، اقدام نشده است. غلات و آرد ممکن است در حالی که هنوز در مزرعه یا در حال تولید هستند به این میکرویب‌های مضر آلوده شوند و تا فروشگاه هم آرد و مخلوط‌های پختنی را همراهی کنند. اگر خمیر پخته نشود ممکن است بیمار شوید. میکروب‌ها تنها زمانی از بین می‌روند که آرد پخته یا طبخ شود.

تخم مرغ خام نیز یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده خمیر است؛ مهم نیست خمیری باشد که از آب بیشتری نسبت به آرد تشکیل شده یا خمیری که از آرد بیشتری نسبت به آب تشکیل شده است، در هر حال می تواند شما را بیمار کند. تخم مرغ خام و کم پخته می‌تواند حاوی سالمونلا باشد؛ میکروبی که باعث مسمومیت غذایی می‌شود. نحوه نگهداری و پخت صحیح تخم مرغ را بیاموزید.

برخی از شرکت‌ها خمیر شیرینی خوراکی و خمیر براونی تولید می‌ کنند که می‌توانید در فروشگاه‌ها پیدا کنید. این محصولات با آرد حرارت داده شده و تخم مرغ پاستوریزه یا بدون تخم مرغ تهیه می‌شوند. برچسب را با دقت بخوانید تا مطمئن شوید خوردن خمیر بدون پخت یا طبخ مشکلی ندارد.

ایمنی هنگام کار با آرد و تخم مرغ

برای جلوگیری از مسمومیت غذایی هنگام پخت و پز با آرد و تخم مرغ، این اقدامات را دنبال کنید:

خمیر یا خمیر خام را نچشید و نخورید. این زنگ خطر، خمیر کوکی‌ها، براونی‌ها، کیک‌ها، مایه پای، تورتیلا، پیتزا، بیسکویت، پنکیک و حتی خمیربازی را شامل می‌شود.

اجازه ندهید کودکان با خمیر خام، از جمله خمیر کاردستی بازی کنند یا آن را بچشند.

خمیر خام (مانند خمیر کوکی) یا خمیر کیک را قبل از خوردن بپزید.

دستورالعمل‌های روی بسته بندی را برای پخت و پز، دنبال و از دما و زمان پخت ذکر شده در دستور غذا یا دستورالعمل استفاده کنید.
میلک شیک را با محصولاتی که حاوی آرد خام هستند، مانند مخلوط کیک درست نکنید.

از خمیر شیرینی خانگی خام در بستنی استفاده نکنید. بستنی خمیر کوکی که در فروشگاه‌ها فروخته می‌شود حاوی خمیری است که برای از بین بردن میکروب‌های مضر فرآوری شده است.

غذاهای خام مانند آرد و تخم مرغ را جدا از غذاهای آماده نگهداری کنید. چون آرد، پودر است و به راحتی پخش می‌شود.

دستورالعمل‌های روی بسته ‎بندی را دنبال کنید؛ محصولات حاوی خمیر خام یا تخم مرغ را در یخچال نگهداری کنید تا زمانی که پخته یا طبخ شوند.

پس از کار کردن با آرد، تخم مرغ یا خمیر خام، همه جا را کاملا تمیز کنید.

پس از دست زدن به آرد، تخم مرغ خام یا هر سطح در تماس، دست های خود را با آب و صابون بشویید.

کاسه‌ها، ظروف، میزها و سایر سطوح را با آب گرم و صابون بشویید.

علایم مسمومیت غذایی را بشناسید

علایم مسمومیت غذایی ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد و به میکروبی که بلعیده‌اید، بستگی دارد.

علایم عفونت E. coli شامل گرفتگی معده که می‌تواند شدید باشد، اسهال که ممکن است خونی باشد و استفراغ است. علایم معمولاً سه تا چهار روز پس از بلع میکروب شروع می‌شود و معمولاً در عرض یک هفته از بین می‌رود. با این حال، برخی از افراد بر اثر ابتلا به عفونت، به بیماری «سندرم اورمیک همولیتیک (HUS)» مبتلا می‌شوند؛ یک بیماری جدی که می‌تواند باعث نارسایی کلیه شود.

علایم عفونت سالمونلا شامل اسهال، تب، گرفتگی معده و استفراغ است. علایم معمولاً از شش ساعت تا شش روز پس از بلع میکروب شروع می‌شود و معمولاً طی چهار تا هفت روز از بین می‌رود. برخی از گروه‌های افراد شانس بیشتری برای ابتلا به عفونت و بیماری شدید دارند. این گروه‌ها شامل کودکان کمتر از پنج سال، بزرگسالان ۶۵ سال به بالا و افراد با بیماری زمینه‌ای یا کسانی که داروهایی مصرف می‌کنند که سطح ایمنی بدنشان را کاهش می‌دهد، هستند.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

    • تیر 14, 1404
    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

      رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo