سیستان و بلوچستان بالاترین ابتلا به سنگ دستگاه ادراری را دارد

اختصاصی – کیاپرس /رئیس جامعه اورولوژی ایران گفت: آخرین تحقیق که امسال به اتمام رسید و نتایج آن منتشر شده نشان می دهد که استان سیستان و بلوچستان بالاترین ابتلا به سنگ دستگاه ادراری را دارد.
دکتر عباس بصیری در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس افرود: عوامل اکولوژیک مانند حرارت هوا؛ متوسط دمای سالیانه؛ نوع آب شرب مصرفی در افزایش سنگ دستگاه ادراری در این منطقه نقش اساسی دارند که ما از آنها غافل هستیم.
ایرانی ها مبتلا به سنگ دستگاه ادراری؛ لبنیات مصرف کنند
وی افزود: در آمریکا و اروپا، بیشترین علت سنگ سازی دستگاه ادراری میزان کلسیم ادرار است و به این افراد توصیه می شود کلسیم و مواد لبنی مصرف نکنند اما در کشور ما بیشتر علت سنگ دستگاه ادراری، اگزالات ادرار است و به این افراد باید گفت که کلسیم بخورند چرا که کلسیم موجب دفع اگزالات از بدن می شود و ما تا کنون برعکس درمان می کردیم.
وی ادامه داد: در اروپا و آمریکا به علت بالا بودن سرانه مصرف لبنیات دچار این بیماری می شوند اما در ایران بیشتر اوکزالات این بیماران بالا است که تبدیل به سنگ های ادراری می شود.
بصیری بیان داد: اگر توجه به عامل ساخت سنگ دستگاه ادراری نشود، نمی توان آن را بطور دقیق درمان کرد.
بصیری تاکید کرد: مدت ها پزشکان ما به این بیماران توصیه می کردند که لبنیات مصرف نکند که این کار اشتباه بوده است؛ چون مهمترین عامل ابتلا ما به این بیماری اوکزالات است و بیماران باید لبنیات را مصرف کنند.
رئیس جامعه اورولوژی ایران گفت: خود مراقبتی یکی از مواردی است که همه باید آن را به دقت رعایت کنند.
ایران در منطقه سنگ ساز دنیا قرار دارد
وی با اشاره به اینکه ایران در منطقه سنگ ساز دنیا قرار دارد؛ گفت: ما در این مسیر قرار داریم، به همین دلیل در کشور ما جراحی سنگ، زیاد رخ می دهد.
بصیری بیان داد: کمربند سنگ وجود دارد که از شمال آفریقا شروع می شود، عربستان را طی می کند، ترکیه ، ایران و پاکستان را فرا می گیرد و به جنوب شرقی آسیا می رود.
رییس جامعه اورولوژی بیان داشت: بیماری حوزه اورولوژی طیفی از بیماری ها را شامل می شود که سنگ ها؛ عفونت ها، سرطان ها و اختلالات مادر زادی دستگاه ادراری از مهمترین این دسته از بیماری ها است.
رئیس جامعه اورولوژی ایران افزود: هرچند در سرطان پروستات؛ اختلالات مادر زادی دستگاه ادراری نقش ژنتیک قوی تر است، اما در سنگ های کلیه، ژنتیک تاثیر گذار است ولی نقش عوامل اکولوژیک و تغذیه ای مهم است.
وی ادامه داد: اکولوژی یعنی اینکه کجا زندگی می کنید؟ درجه حرارت محیط زندگی تان چه مقدار است؟ رطوبت شرایط شما چه مقدار است؟ این عوامل در ابتلا به سنگ ادراری تاثیر دارد.