داروهای جدید آسم شدید باید در دسترس باشند

image_pdfimage_print

اختصاصی – کیاپرس/ فوق تخصص آلرژی و ایمونوِوژی بالینی گفت: در درمان آسم شدید بعضی اوقات لازم می شود از داروهایی بر علیه اینترلوکین ها استفاده شود که اینها هم داروهای گران قیمتی هستند و هم براحتی در دسترس بیماران نیستند.

دکتر محمدرضا فضل الهی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: هرچند یکی از شرکت های ایرانی این دسته از داروها را تولید کرده اما بطور مناسب در دسترس بیماران قرار ندارند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه این داروها تحت پوشش بیمه قرار ندارند؛ گفت: این موارد برای مبتلایان به آسم شدید؛ مشکلاتی ایجاد می کند.

فصل الهی ادامه داد: داروهای مراحل اول و دوم درمانی آسم در دسترس است. اما فراوانی این داروها بسته به شرایط کشور و تحریم در جامعه کم یا زیاد می شود اما در حد قابل قبولی در دسترس بیماران است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اسپری بیماران آسم به اندازه کافی در دسترس بیماران قرار می گیرد یا نه گفت: کمبودی های در این زمینه داشتیم که در چند ماه اخیر وضعیت قدری بهتر شده است.

برخی از داروها علایم آسم را ایجاد می کنند

وی با اشاره به اینکه آسم یک بیماری التهابی؛ مزمن راه هوایی است؛ گفت: برخی از داروها علایم آسم را ایجاد می کنند ؛ بطور مثال برخی داروهای فشار خون، بیمار بدون اینکه سابقه بیماری آسم داشته باشد با مصرف این داروها دچار علائمی مانند سرفه می شود و ممکن است این علائم به اشتباه آسم تشخیص داده شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت : در اقدام اول باید داروهایی که ایجاد کننده این علائم است شناسایی و سپس آنها را حذف یا جایگزین نمود.

وی تاکید کرد: عارضه این داروها سرفه است و به همین دلیل این موضوع سبب تشخیص غلط شده و به این افراد حتی اسپری برای کنترل آسم هم داده می شود.

وی افزود: از طرف دیگر؛ افرادی دچار آسم هستند اما به اشتباه حساسیت های جزیی تشخیص داده می شود و در نتیجه آنان درمان صحیح را دریافت نمی کنند.

وی گفت: در درمان های مقطعی از داروهایی مانند کورتون ها یا استروئیدهای تزریقی مکرر استفاده می شود که این موضوع می تواند عوارض جدی عمومی برای آنان به همراه داشته باشد؛ در حالیکه اسپری های استنشاقی که یک کورتون ضعیف است عوارض جدی ندارد.

وی بیان داست: اگر در بلند مدت درمان ناقص یا غلط انجام گیرد؛ راه هوایی بیماران آسم تغییراتی پیدا می کند که اصطلاحا غیرقابل برگشت می شود، در این حالت ممکن است فرد به درجاتی از نارسایی تنفسی؛ مبتلا می شود.

متخصصان در همه مراکز استانی در حال ارایه خدمت هستند

وی اظهار داشت: در همه مراکز استانی و برخی از شهرها، متخصصان در حال ارایه خدمت به بیماران هستند.

وی؛ شناسایی صحیح بیماران و پیگیری درمان آنها از مهمترین اقدامات اعلام کرد و گفت: متاسفانه پیگیری درمان این بیماران به صورت ناقص انجام می شود.

فضل الهی افزود: در مواردی بیمار به درستی تشخیص داده می شود اما مقطعی درمان می شود و پیگیری برای درمان کامل انجام نمی گیرد.

این فوق تخصص آلرژی تاکید کرد که درمان بیماری آسم طولانی مدت است و بیماران با مشاهده بهبودی نسبی نباید روند درمان را قطع کنند

مهمترین علامت آسم کدامند؟

وی؛ مهمترین علامت آسم را سرفه، خس خس و تنگی نفس اعلام کرد و افزود: این علایم معمولا به شکل دوره ای وجود دارد، به این معنی که علائم بروز پیدا می کند و بعد مدتی هم از بین می رود و دوباره بروز پیدا می کنند.

وی تاکید کرد: این بیماری کارایی فرد را کاهش می دهد و وی را از فعالیت های شغلی و ورزشی باز می دارد.

وی در پاسخ به سوال که این بیماری در استان خاصی شیوع بیشتری دارد؟ گفت: با توجه به اینکه آلاینده های هوا عامل مهمی در تشدید بیماری است، قطعا در شهرهای بزرگ و کلان شهرها این بیماری شیوع بیشتری دارد.

وی بیان داشت: در استان هایی مانند تهران و خوزستان به دلیل آلودگی هوا و در استان سیستان و بلوچستان به دلیل وجود ریزگردها این بیماری شیوع بیشتری دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo