مصنوعی تشکیل شده است. بنابراین در ساختار مواد تشکیل دهنده‌اش موادی مثل آمینواسیدها آنزیم‌ها و مواد معدنی که در عسل واقعی وجود دارد را اصلا ندارد.

عسل تغذیه ‌ای چیست؟
عسل تغذیه‌ای توسط زنبور تولید شده است اما چون به زنبور آب و شکر داده‌اند، مقداری ترکیباتش با عسل طبیعی متفاوت است. برای مثال در عسل تغذیه شده مقدار پرولین که یک آمینواسید خیلی مفید برای بدن و سلامتی است کمتر از مقدار آن در عسل طبیعی است زیرا بیشتر پرولین عسل از شهد گل‌ها تامین می‌شود و وقتی زنبورها به جای تغذیه از شهد گل‌ها از آب و شکر تغذیه می‌کنند، میزان پرولین در عسل کاهش پیدا می‌کند.

به جز پرولین، ترکیب قندها نیز در عسل تغذیه‌ای و طبیعی متفاوت است. در ساختار عسل تغذیه‌ای ساکاروز که ترکیب فروکتوز و گلوکوز است بیشتر از عسل طبیعی است.

عسل طبیعی چیست؟
سومین نوع عسل، عسل طبیعی است که البته بسته به اینکه عسل کدام منطقه است و در آن منطقه چه گل و گیاهانی بوده‌اند ترکیبات متفاوتی دارد. به عبارتی یک عسل طبیعی ممکن است ساکاروزش ۲ باشد و عسل طبیعی دیگری ممکن است دارای میزان ساکاروز ۴ باشد و یا پرولین یک عسل طبیعی می‌تواند ۳۰۰ باشد و یا می‌تواند ۷۰۰ باشد. در کل پرولین عسل طبیعی از عسل تغذیه‌ای بیشتر و ساکاروز آن کمتر است. مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم هیچ کدام به تنهایی نمی‌توانند معیار تشخیص کیفیت عسل باشند و باید در کنار هم سنجیده شوند.

تشخیص عسل طبیعی با بررسی میزان ساکارز و پرولین
برای تشخیص عسل طبیعی حداقل ۲ فاکتور مهم باید در آزمایش بررسی شوند. این دو فاکتور پرولین و ساکارز عسل هستند.

 پرولین یک آمینواسید بسیار کوچک است که در یک شیشه ۱ کیلویی عسل حدود نیم گرم از آن موجود است. در آزمایشگاه با استفاده از دستگاه اسپکترومتر میزان پرولین موجود در عسل را می‌توان مشخص کرد.

فاکتور مهم بعدی ساکاروز است که همانطور که پیش از این اشاره شد در عسل تغذیه شده بیشتر از عسل طبیعی است. اما باید بدانید که میزان ساکاروز عسل را نمی‌توان با چشیدن متوجه شد و باز هم تنها راه برای اندازه‌ گیری آن آزمایش عسل است. در آزمایشگاه با استفاده از روش شیمیایی تیتراسیون با فهلینگ میزان ساکاروز عسل اندازه‌ گیری می‌شود.

پس بهتر است بدانید به جز آزمایشگاه و استفاده از روش‌های شیمیایی و دستگاه‌های پیشرفته هیچ راهی برای تشخیص عسل طبیعی وجود ندارد و هیچ کدام از راه‌های خانگی که برای تشخیص عسل طبیعی گفته می‌شوند معتبر نیستند.

اشتراک این خبر در :