
به گزارش کیاپرس، عبدالرحمن زاغی با اشاره به اهمیت کنترل بموقع عوامل خسارتزای باغات مرکبات (نوبت اول)، زمان مناسب برای مبارزه شیمیایی با سپردارهای قرمز و قهوه ای را از تاریخ ۱۲ خرداد و بالشک مرکبات را از تاریخ ۲۰ خرداد ماه امسال به مدت سه هفته اعلام کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: میزان مصرف روغن امولسیون شونده با درجه سولفوناسیون بیش از ۹۵ درصد (روغن های تابستانه) همراه با حشره کش و کنه کش های توصیه شده ۱۰ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب و در صورت استفاده از روغن های ولک معمولی با درجه سولفوناسیون کمتر از ۹۵ درصد، ۳ تا ۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب توصیه می شود و در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد، از مصرف روغن امولسیون شونده معمولی خودداری شود.
وی افزود: حشره کش های توصیه شده شامل آپلاود، آدمیرال به میزان ۰٫۵ تا ۰٫۷۵ لیتر، دورسبان ۲ لیتر، مالاتیون ۲ تا ۲٫۵ لیتر و حشره کش کنه کش گیاهی دایابون ۶ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب است.
این مسوول با بیان اینکه در باغات آلوده به کنه قرمز مرکبات، استفاده از کنه کش های توصیه شده نظیر انویدور ۰٫۳۵ لیتر، نیسورون ۰٫۵ لیتر، نئورون ۱ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب همراه با حشره کش ها بلامانع است، تاکید کرد: قبل از مبارزه با عوامل خسارتزا، باغداران با تهیه نمونه از باغ و ارائه به کارشناسان حفظ نباتات مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان حوزه عمل یا کلینیک های گیاهپزشکی بر اساس توصیه های کارشناسی و نسخه گیاه پزشکی صادره از مراجع یاد شده نسبت به تهیه سموم توصیه شده از فروشگاه های مجاز و معتبر در قبال اخذ فاکتور اقدام کنند.
زاغی برای جلوگیری از تنش های خشکی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی و برای پیشگیری از عواقب سوء احتمالی، خودداری از مصرف سموم و روغن های امولسیون شونده بدون برچسب و مشخصات، تاریخ گذشته و توصیه نشده را مورد تاکید قرار داد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در صورت مشاهده آفت پروانه مینوز مرکبات، مبارزه شیمیایی فقط در باغات جوان مرکبات زیر ۴ سال و نهالستان ها روی جوانه های نورسته علیه نسل اول آفت مذکور از اواخر خرداد به بعد توصیه می شود.
زاغی افزود: برای این منظور حشره کش های موثر برای مبارزه شیمیایی کونفیدور به میزان ۰٫۵ و آبامکتین (ورتیمک) به میزان ۰٫۴ لیتر در هزار لیتر آب علیه مینوز مرکبات با رعایت تناوب مصرف توصیه می شود.
وی گفت: نظر به اهمیت کاهش اثرات سوء زیست محیطی، حفظ تعادل طبیعی و حمایت از دشمنان طبیعی آفات، سمپاشی با یکی از حشره کش ها و کنه کش های توصیه شده فقط روی درختان آلوده تاکید می شود لذا از سمپاشی باغات و درختان بدون آفت اجتناب شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: برای پیشگیری از بروز مقاومت در حشرات و کنه ها تاکید می شود از ترکیب ۲ حشره کش یا کنه کش هنگام سمپاشی خودداری و تناوب در مصرف سموم از گروه های مختلف رعایت شود و از اختلاط سموم با کودهای شیمیایی هنگام سمپاشی اکیداٌ خودداری شود.
وی تاکید کرد: قبل از شروع سمپاشی به رنبورداران منطقه برای انتقال کندوهای زنبورعسل به منطقه امن اطلاع رسانی و برای پیشگیری از اثرات سوء تنش های گرمایی، سمپاشی در ساعات خنک روز و در هوای بدون باد انجام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اهمیت صادرات میوه و الزام برخی از کشورها به پایش و نظارت کلینیک های گیاهپزشکی بر مراحل مختلف تولید و ارائه آنالیز باقیمانده سموم تاکید کرد: باغداران ضمن تسریع در عقد قرارداد با کلینیک یا کارشناسان ذیربط گیاهپزشکی، مدیریت عوامل خسارتزای باغات را بر اساس توصیه کارشناسان طرف قرارداد اقدام و از مصرف سموم توصیه نشده و غیر منطبق با لیست اعلام شده کشور مقصد خودداری شود.
وی گفت: برای مدیریت مگس میوه مدیترانه ای، تسریع در برداشت تمامی میوه های رسیده، نصب تله های جلب کننده حاوی سراتل یا سراتینکس به تعداد ۲۰ تا ۳۰ عدد در هکتار برای شکار انبوه، رعایت بهداشت کف باغ و هماهنگی با کارشناسان ذیربط گیاهپزشکی برای طعمه پاشی با پروتئین هیدرولیزات تاکید می شود.