
به گزارش کیاپرس تلف شدن ۴۰ قطعه از پرندگان شکاری مهاجر مسؤولان محیط زیست و دامپزشکی استان مازندران را وارد به پیگیری برای علت آن کرده است.
حجم تلفات در روز چهارشنبه افزایش چشمگیر داشته و در برخی از آمارها به تلفات حتی ۵۰۰ قطعه از نوع چنگر هم اشاره شده است.
سابقه حدود ۱۵ سال گذشته از مواردی بود که آهنگری فرمانده یگان حفاظت محیط زیست به آن اشاره کرد اما این مسؤول درباره علت تلفات پرندگان توضیحی نداده است.
حساسیتها در ارتباط با بیماریهای واگیر به ویژه آنفولانزا به دلیل همه گیر شدن آن در کشور در فاز اول شروع بیماری رسانهها را هم درگیر کرده تا درباره علت تلفات و اقدامات مسؤولان پیگیریهای لازم را داشته باشند.
در پیگیرهایهای اولیه مسؤولان دامپزشکی ارائه گزارش را منوط به بررسی همه جانبه کردند و متولیان محیط زیست هم به دلیل ممنوعیت قانونی که در مصوبه داخلی تدوین کردن اطلاع رسانی در این ارتباط را برعهده مسؤول دامپزشکی استان قرار داده است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران که این روزها درگیر پاسخگویی به بحث وجود آفلاوتکسین در شیر که توسط یکی از کارشناسان مطرح شده درباره آخرین اقدامات انجام شده برای اعلام علت تلفات پرندگان، اظهار کرد:آنفولانزای فوق حاد پرندگان تشخیص داد نشده است.
وی با اعلام اینکه غیر از بررسیهای ما نتایج آن در سطح کشور و ملی و در آزمایشگاههای دامپزشکی کشور هم باید مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: چند نمونه پرنده تلف شده و به همراه نمونه مبتلا و زندهگیری شده برای بررسی بیشتر در اختیار دامپزشکی کشور قرار گرفته است.
وی در پاسخ به بحث مسمویت پرندگان و سابقه ۱۵ سال گذشته تلفات پرندگان، بیان کرد: این موضوع به صورت علمی اثبات شده نیست و بحث مسمومیت توسط شکارچیان مطرح می شده است و دلائل کافی برای آن وجود ندارد.
مدیرکل دامپزشکی مازندران در ارتباط با وضعیت بیماری فوق حاد پرندگان در کشورهای حاشیه دریای خزر،بیان کرد: اطلاعی در این ارتباط ندارم اما کشور ما به لحاظ ابتلا به آنفولانزا فوق حاد پرندگان جز کشورهای پاک محسوب میشود.
وی درباره احتمال انتقال این بیماری به مزارع تولید گوشت سفید،بیان کرد: این موضوع بستگی به مراقبتهای خود فعالان و مدیران و متولیان واحدهای تولیدی دارد.
رضوانی خاطر نشان کرد: نه تنها بیماری فوق حاد پردگان در صورت عدم مراقبت ممکن است واحدهای تولیدی درگیر دیگر بیماریهای مرسوم این فصل شوند.
به گزارش کیاپرس مازندران ۱۴درصد از گوشت سفید مورد نیاز کشور را تامین می کند و در صورت فعال شدن همه ظرفیتهای تولیدی این استان امکان تامین نیازمندیهای خاورمیانه وجود دارد.
در حال حاضر در دو هزار و ۵۰ واحد جوجه ریزی به تعداد ۱۹۵ میلیو;ن قطعه انجام میشود.
انتهای پیام/