آغاز مرحله دوم طرح بسیج ملی کنترل فشارخون استان

image_pdfimage_print
مرحله دوم طرح بسیج ملی کنترل فشارخون استان با حضور جمعی از مسئولین استانی و شهری و با حضور گسترده مردم در عمارت شهرداری شهر ساری آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مازندران دکتر محسن اعرابی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران صبح امروز در مراسم نمادین آغاز مرحله دوم طرح بسیج ملی کنترل فشارخون استان با بیان اینکه فشارخون بالا سلامت افراد جامعه را تهدید می کند، گفت: سالانه حدود ۹۷ هزارنفر در کشور فوت می کنند که علت اصلی آن فشار خون بالا است. وی با بیان اینکه در کشور ۱۵ میلیون نفر از جمعیت بالای ۳۰ سال به فشار خون بالا مبتلا هستند، افزود: از هر دو نفر فردبالای ۵۰ سال یک نفر و از هر سه نفر فرد زیر ۵۰ سال یک نفر به فشارخون بالا مبتلا است.

دکتر اعرابی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد افرادی که فشار خون دارند از بیماری خود اطلاع ندارند، ادامه داد: فشار خون بالا به دلیل بی علامت بودن سبب می شود فرد سال ها با آن زندگی کند و زمانی که فرد با عوارض زیادی مواجه شد تشخیص داده می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران هدف از این طرح را شناسایی بیماران در مراحل اولیه، درمان و آگاهی مردم دانست و بیان کرد: در استان مازندران ۲۱۰ هزار نفر به فشار خون دارند که از این تعداد ۳۵ درصد کنترل خوبی می شوند.

وی افزود: کنترل فشار خون بالا نیازمند همکاری فرد و فراهم آوردن امکانات لازم ورزشی و… برای افراد جامعه است که شهرداری ها در این زمینه نقش ویژه ای دارند.

دکتر اعرابی با بیان اینکه فاز دوم این طرح از ۱۷ خرداد الی ۱۵ تیرماه سال جاری برگزار می شود، ادامه داد: در سه هفته گذشته فشار خون ۲۲۰ هزار نفر اندازه گیری شد که هدف ما در فاز اجرایی آن غربالگری کل جمعیت بالای ۳۰ سال استان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران عوارض فشار خون بالا را سکته قلبی، مغزی و نارسایی کلیوی دانست و بیان کرد: مهمترین دلایل فشار خون بالا رژیم غذایی نامناسب، مصرف نمک، چربی، و نداشتن فعالیت بدنی است.

فرزانه، شهردار ساری در این مراسم با  اظهار این مطلب که  عدم آگاهی مردم نسبت به بیماری ها مجب بالا رفتن سرانه نمک  کشور نسبت به میانگین جهانی شد به اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون اشاره کرد و گفت: اگر این طرح بتواند تغذیه مناسب و توجه به فشارخون را در جامعه نهادینه کند می تواند تاثیر مثبتی در جامعه داشته باشد.

فرزانه با بیان اینکه بیشتر بیماری ها پنهان هستند، افزود: شعار ما پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین در این حوزه باید اقدامات اساسی صورت گیرد و در طول سال این طرح تداوم پیدا کند. شهردار ساری افزود: برای درمان بیماران باید یک کارت شناسایی برای بیماران فشار بالا صادر شود که تحت کنترل باشند.

وی با بیان اینکه ورزش های همگانی در بوستان ولایت برای سلامت جامعه برگزار می شود، گفت: شنبه ، دوشنبه و چهارشنبه هر هفته ورزش صبحگاهی با حضور کارکنان شهرداری ساری و شهروندان برگزار می شود.

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo