۸۵ هزار مازندرانی زیرپوشش صندوق بیمه اجتماعی هستند

image_pdfimage_print

کیاپرس _ مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر مازندران با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان یک بیمه فراگیر است، گفت: ۸۵ هزار نفر در استان زیرپوشش این صندوق هستند.

محمد ابراهیمی امشب در جلسه ستاد توسعه راهبردی، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر این شهرستان که با حضور نمایندگان بخشداران و شهرداران، روسای ادارات، نهادها و دستگاه‌های اجرایی و حمایتی در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: براساس اصل ۲۹ قانون اساسی دولت مکلف است خدمات بیمه‌ای اعم از درمان، بازنشستگی، کارافتادگی و … را برای همه مردم ارائه کند.

وی افزود: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی شد و این وظیفه را به عهده دارد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر مازندران ادامه داد: تا کنون همه کارمندان دولت، نیروهای نظامی و انتظامی و وابستگان اداری و کسانی‌که رابطه کارگری و کارفرمایی داشتند مشمول بیمه بودند ولی قشر مولد کشور(کشاورز، روستایی و عشایر) که زحمات زیادی هم متحمل می‌شوند به دلیل نداشتن کارفرما حمایت نمی‌شدند و زیرپوشش هیچ‌گونه بیمه نبودند.

این مسؤول تصریح کرد: از سال ۸۴ دولت تصمیم به حمایت از این افراد گرفت و خود کارفرما شد، ابتدا با صدور دفترچه بیمه روستایی و سلامت از این قشر حمایت کرد و سپس صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایری را موظف به بیمه همه فاقد ین زیر پوشش بیمه کرد.

ابراهیمی افزود: در اجرای این اقدام حمایتی هشت سطح درآمدی تعیین و نسبت به توان افراد در پرداخت، دوبرابر حق بیمه را نیز به صورت یارانه پرداخت می‌کند.

وی از فعالیت سه کارگزاری در شهرستان نور خبر داد و اظهار کرد: این کارگزاری‌ها در بخش مرکزی نور، چمستان و بلده مستقر و کارگزار مرکز شهرستان به عنوان نماینده بیمه استان محسوب می‌شود.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر مازندران با تاکید بر اینکه هدف ما حمایت از مردم به ویژه اقشار کم درآمد و مولد جامعه است خواستار کمک همه دستگاه‌ها برای اطلاع‌رسانی و معرفی طرح برای جذب اعتبارات و کمک به آینده قشر محروم جامعه شد.

این مسؤول خاطرنشان کرد: در مازندران حدود ۴۳ هزار قالیباف داشتیم که بیمه تامین اجتماعی بودند ولی به دلیل عدم پرداخت سهم دولت، تامین اجتماعی قدرت پرداخت نداشت و همین امر سبب شد تا بیمه حدود ۲۰ هزار نفر قطع شود، اینجا بیمه اجتماعی روستایی به کمک‌شان آمد تا بیمه خود را در این صندوق ادامه دهند.

ابراهیمی با اشاره به اینکه توان جذب بیمه کارگری که سازمان تامین اجتماعی سهمیه جذب ندارد را داریم از سازمان فنی و حرفه‌ای خواست تا کارگاه‌های مهارت‌آموزی را برای ایجاد سابقه بیمه‌ای به صندوق معرفی کنند.

وی از شهرداران شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، دهیاران روستاها و اداره تعاون تقاضا کرد تا با اطلاع‌رسانی و در نظر گرفتن سهمیه مناسب ضمن کمک به تحقق اهداف صندوق به حمایت از اقشار آسیب‌پذیر آمده و آینده آنان را تامین کنند.

‌ مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر مازندران رتبه‌بندی شهرستان‌ها، صدور کارت شناسایی الکترونیکی برای کارکنان و بیمه‌شدگان، یک‌سان سازی تابلوهای دفاتر شهرستان‌ها و … از اقدامات سال ۹۶ برای ارتقای خدمات اداری این صندوق عنوان کرد.

این مسؤول در پاسخ به سوالات مطروحه در جلسه و تشریح خدمات صندوق بیمه اجتماعی اظهار کرد: با تدابیر و اقدامات صورت گرفته صدور احکام مستمری فوت، از کار افتادگی، بازنشستگی اکنون ظرف ۱۰ روز انجام می‌گیرد، پرداختی بیمه شدگان به سوابق تبدیل و حقوق مستمری بگیران مستقیما به حساب اشخاص واریز می‌شود.

ابراهیمی از تحویل دو مرحله سبد کالا به مستمری بگیران خبر داد و افزود: پیگیری‌هایی برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و سفرهای زیارتی مستمری بگیران نیز شده است که امیدواریم هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد و بتوانیم مستمری بگیران را به مشهد اعزام کنیم.

وی تصریح کرد: شرایط دریافت شناسه وقفه و پر کردن خلاء‌های بیمه‌ای فراهم شده و افراد فاقد بیمه و کسانی که به دلیل عدم توان در پرداخت حق بیمه، در بیمه‌شان وقفه ایجاد و یا قطع شده می‌توانند از بیمه صندوق اجتماعی استفاده کنند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر مازندران از مزایای این صندوق را پرداخت مستمری به بازماندگان بیمه شده فوتی ناشی از کار به شرط تنها سه ماه پرداخت حق بیمه ذکر کرد و افزود: به خانواده افرادی هم که یک‌سال حق بیمه پرداخت کرده باشند به هر دلیلی فوت شوند، حقوق مستمری پرداخت می‌شود.

این مسؤول اضافه کرد: مستمری از کارافتادگی هم در صورت پرداخت حق بیمه زیر یک‌سال با تشخیص کمیسیون پزشکی و تائید حادثه در حین کار و پرداخت بیش از یک‌سال بدون نظر کمیسیون و به هر دلیلی اتفاق بیفتد، پرداخت می‌شود.

ابراهیمی شرایط سنی درخواست بیمه صندوق اجتماعی را حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال سن عنوان کرد و افزود: حد نصاب حقوق بازنشستگی برای بیمه شده ۶۵ سال سن با ۱۵ سال سابقه معادل ۲۰ روز حقوق است ولی در خال حاضر افراد با ۶۹ سال سن و ۱۱ سال سابقه نیز بازنشسته شده و حقوق دریافت می‌کنند و افراد با سنین پائین بر اساس قانون بازنشستگی با ۳۰ سال سابقه بیمه بازنشسته شده و حقوق دریافت می‌کنند.

وی در پایان با تاکید بر اهداف خدمتی صندوق بیمه اجتماعی و لزوم اطلاع رسانی به عموم مردم، گفت: خدمات این صندوق به قشر محروم جامعه است و یارانه دولت به همه بیمه‌شدگان صندوق بیمه اجتماعی تعلق می‌گیرد بنابراین هر چه تعداد بیمه شده افزایش یابد ضمن سرمایه‌گذاری در منطقه و اشتغالزایی به رونق اقتصادی منطقه نیز کمک می‌شود./فارس

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo