وضعیت بحرانی بیشتر تالابهای کشور

کیا پرس:محمدرضا تابش ظهر امروز در همایش ملی کنوانسیون تالابها که در هتل رامسر برگزار شد با اشاره به اینکه متاسفانه حال محیط زیست کشور بحرانی است، گفت: وضعیت محیطزیست ایران براساس رتبه جهانی ۲۴ شاخص عملکرد زیستمحیطی رصد شد که از میان ۱۸۰ کشور نمره ۵۸/۱۶ را کسب کرد و در رتبه ۸۰ جهان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ۱۸ کشور در بدو تاسیس کنوانسیون بینالمللی تالابها در سال ۴۲ آغاز کننده این معاهده بودند، اظهار کرد: در طی این ۴۷ سال تعداد تالابها از ۸۵ تالاب به ۲۲۹۳ رسیده است، اما شگفتآور هست که در این مدت فقط ۶ تالاب از ایران به این کنوانسیون اضافه شده است.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات محیط زیست بر وضعیت تالابها نیز تاثیر دارد، تصریح کرد: تالابهای کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند و سیر قهقرایی را طی میکند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تغییر توسعه اراضی کشاورزی اطراف تالابها ( تالاب پریشان)، برداشت آبهای زیرزمینی(تالاب بختگان)، ایجاد آشفتگی در تالاب، ورود گونههای جانوری مهاجر، کاهش فتوسنتز گیاهان آبی، بهره برداری نادرست و عوامل انسانی بسیار باعث از بین رفتن تالابهای کشور شده است.
تابش افزود: از بین رفتن تالابها دلایل بسیار دیگری نیز دارد که باید برنامه علمی در خصوص حفاظت ویژه از تالابها تصویب شود که این موضوع همراهی همه ارکان حاکمیت را میطلبد تا برنامهها به عمل تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه زنگ خطر نابودی تالابها به صدا در آمده است، گفت: آینده پایدار بسیاری از استانها و شهرستانها به طور مستقیم (فارس، خوزستان، کرمان، ارومیه، گلستان و گیلان و …) و بسیاری دیگر به طور غیرمستقیم در گرو احیا و حفاظت از تالابها است.
تابش با اشاره به اینکه ارزشگذاری به عوامل محیطزیست مهم و اساسی است، تاکید کرد: ملاک ارزشیابی زیست محیطی را از خود دولت باید آغاز کنیم چرا که دولت به محیط زیست آسیب زیادی رسانده و تخریب کرده است.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی افزود: مدتی از محیط زیست به عنوان محیط ایست یاد میشد که اکنون خیلی بهتر است.
تابش با بیان اینکه نگاه دولت تدبیر و امید نسبت به دولتهای گذشته به حوزه محیط زیست مثبت است، اظهار کرد: میزان بودجه تصویبی دولت که از ۵٫۸ میلیارد دلار ۳٫۳ به محیط زیست اختصاص داده شده بود اما به دلیل قرارگیری مسایل دیگر در اولویت این میزان کاهش یافته و از ۴٫۴ میلیارد دلار به میزان ۸۵۰ میلیون دلار رسید که جای تاسف دارد.
وی با بیان اینکه آموزش و مشارکت مردم در فرآیند جلوگیری از محیط زیست بسیار اثرگذار است، خاطرنشان کرد: امیدواریم برگزاری چنین همایشهایی برای محیطزیست و تالابها موثر باشد.فارس