مثلث توسعه ساری/۵۰۰ پروژ عمرانی در حال اجرا

image_pdfimage_print

کیاپرس: ۵۰۰ پروژه عمرانی بزرگ و کوچک در مراحل مختلف اجرایی (از مطالعه تا کار عملیاتی) در سطح شهر در دستور کار قرار دارد.

به گزارش کیاپرس و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری ساری هم اکنون حدود ۵۰۰ پروژه عمرانی بزرگ و کوچک در مراحل مختلف اجرایی (از مطالعه تا کار عملیاتی) در سطح شهر در دستور کار قرار دارد.

به گفته عباس رشیدی، معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری، پروژه جمع آوری روان‌آب‌ها با هدف ساماندهی آب های سطحی و هدایت آن به مسیرهای مشخص در مراحل نهایی قرار دارد. با اجرای کامل این طرح، آب های سطحی بوسیله باکس های بتنی با عمق بیش از ۷ متر دفع می شوند. این کانال ها پس از اتصال به میدان فرح آباد، وارد رودخانه تجن خواهند شد.

وی در توضیح یکی دیگر از پروژه های عمرانی در حال اجرا در ساری افزود: پروژه دیگری که در دست اجراست، ساخت نیروگاه زباله سوز ساری است که می توان از آن به عنوان یک پروژه ملی نام برد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری با دولتی دانستن بودجه اصلی این طرح ، خاطرنشان کرد: از مجموع این بودجه، ۴۰درصد سهم سرمایه گذار و ۶۰درصد سهم شهرداری ساری است. ضمناً، بهره برداری از این مجموعه با مزایایی از قبیل کاهش هزینه حمل و نقل زباله، حفظ محیط زیست، جلب رضایت مردم منطقه چهاردانگه ساری و … همراه خواهد بود.

وی خاطرنشان نمود: بازگشت سهم سهامدار از طریق فروش برق تولیدی از زباله، این طرح را به پروژه ای برد-برد تبدیل خواهد کرد؛ چراکه برق تولیدی از طریق زباله، با قیمت مناسب از سوی دولت خریداری خواهد شد. شایان ذکر است، پروژه احداث نیروگاه زباله سوز ساری تاکنون حدود ۴۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری، در خصوص احداث بوستان ولایت به عنوان یکی از پروژه های مهم و در دست اجرای شهرداری گفته است: این پروژه با هدف تأمین نیازهای فرهنگی-تفریحی و کمک به تعالی اندیشه شهری و سلامت شهروندان، در مراحل تزیین نماهای ساختمانی است. به گفته وی، بوستان ولایت با طراحی و اجرای بخش های گوناگون نظیر موزه مردم شناسی، گنجینه آثار تاریخی، آمفی تئاتر روباز، امکانات ورزشی و مسیر دوچرخه سواری، کتابخانه دیجیتال، خانه دانشوران استان، سینمای کوچک، محیط بازی کودکان، مسجد و … در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

همچنین، تیم مدیریت شهری در راستای دستیابی به شهری پویا و افزایش نشاط شهروندی و نیز به دلیل استقبال شهروندان از بوستان ملل، فاز دوم آن را با مساحتی حدود ۵/۶ کیلومترمربع آغاز نموده است. معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری با اشاره به پروژه فاز دوم بوستان ملل افزود: در ادامه این پروژه مساحتی که از تملک بستر در حریم رودخانه بدست می آید، حدود ۴۵۰ هکتار است که اجرای آن در ۳ جبهه در دست مطالعه و بررسی قرار دارد.

وی، در خصوص احداث پارک بانوان ساری با هدف احترام به حقوق و جایگاه بانوان شهروند ساروی، آن را انقلابی در بخش پارک های ویژه بانوان عنوان کرده است.

عباس رشیدی با اعلام این خبر، اذعان داشت: فاز اول و ساخت محوطه های پارک بانوان ساری به اتمام رسیده و به زودی قابل بهره برداری خواهد بود. وی افزود: این پارک شامل سالن هایی با فضای کاملاً پوشیده است که بیش از ۴۵ کاربری مختلف از جمله کاربری های تجاری و تفریحی در آن تعریف شده است. گفتنی است، مساحت این پروژه در فضای باز و بسته حدود ۱۰ هکتار است.

در ادامه، معاون فنی و عمرانی شهرداری مرکز استان با معرفی پارک سکوتپه به عنوان بزرگترین پروژه در بخش پارک ها خاطرنشان کرد، این پروژه با توجه به تعریض و فنس کشی، در مراحل اولیه اجرا قرار دارد و با مساحتی حدود ۱۲۶۰ هکتار، ضمن ایجاد محیط تفریحی و ظرفیت بسیار بالای گردشگری در ساری، باعث افزایش چشمگیر سرانه فضای سبز شهری نیز خواهد شد. گفتنی است، پارک سکوتپه ساری، پس از بهره برداری، بزرگترین پارک جنگلی خاورمیانه خواهد بود.

از دیگر پروژه های در حال اجرا در سطح شهر، میدان ابن شهرآشوب است. این پروژه با هدف توسعه محیطی، زیباسازی چشم انداز شهری و روانسازی ترافیک در سطح شهر، انجام شده است. ضمن آن که قابل ذکر است این پروژه با نگاه به هویت تاریخی-بومی شهر و با پیوست فرهنگی صورت گرفته است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری ساری، با اشاره به اتمام فازهای ۱ و ۲ این پروژه و بهره برداری از آن و نیز تلاش مجدانه تیم مدیریت شهری بر نهایی شدن فاز ۳ در آینده ای نزدیک، انجام فاز ۴ این طرح را منوط به تملک املاک توسط شهرداری ساری دانست که اقدامات اولیه در این خصوص انجام شده است.

عباس رشیدی با اعلام نهایی شدن عملیات اجرایی زیرگذرهای شماره ۱ و ۲ پل گردن به همراه ۲ دوربرگردان، با هدف تسهیل و روانسازی ترافیک، خبر از افتتاح آن در آینده ای نزدیک داده است. گفتنی است، این نخستین باری ست که با همکاری شرکت رجا، زیرگذری با دهانه ۶ متری زیر ریل آهن، طراحی و اجرا شده است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری مرکز استان، طرح امتداد خیابان قارن به سمت میدان ابن شهرآشوب با هدف رونق بخشی به بازار، روان‌سازی ترافیک شهری و احیای بافت بومی-تاریخی و نیز زیرگذر هلال احمر که کمک فراوانی به ورودی شرقی شهر خواهد کرد را از مهم‌ترین پروژه های در دست بررسی و اجرای شهرداری ساری دانست و افزود: از سری اقدامات عمرانی در دست اجرا می توان از بهسازی و تعریض مسیرهای ورودی شهر از شمال(فرح آباد) و جنوب شهر(بلوار کشاورز) یاد کرد که پروژه های فوق در دست مطالعه بوده و با تأمین اعتبار سوی شهرداری ساری اجرایی خواهد شد. بهینه سازی و ایجاد دوربرگردان و تعریض آن توسط سازمان عمران شهرداری و نیز اجرای پروژه های مختلف فضای سبز در نقاط شهری و محله ای، توسط سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری ساری از پروژه های عمرانی جاری مدیریت شهری به شمار می آید.

رشیدی ادامه داد: نصب پل های عابر پیاده، بهسازی آسفالت و نصب روشنایی و نیز پروژه اتصال پل تجن از سمت جاده گلما به کمربندی گلما ازدیگر پروژه های در دست اجرای مدیریت شهری است.

شایان ذکر است از دیگر برنامه های بلندمدت مدیریت شهری ساری، ساخت نزدیک به ۲۵ کیلومتر تونل شهری به عرض ۱۳ متر برای اتصال شرق، غرب، جنوب و شمال شهر به منظور تسهیل عبور و مرور خودروها بوسیله دستگاه TBM(دستگاه پیشرفته حفاری تونل) است.

گفتنی است، پروژه های عمرانی بسیاری نیز جهت رفاه حال شهروندان و نیز بالابردن نمودار سلامت شهری در مراحل اجراست که در گزارش های آتی به آن اشاره خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo