امنیت و عظمت کشور را مدیون شهدایی هستیم که از جان خود گذشتند

image_pdfimage_print

سردار علیجان شمشیربند عضو ستاد یادواره شهدای چهاردانگه که هم اکنون رییس شورای شهر مرکز استان مازندران است.
به مناسبت چهاردهمین یادواره شهدا که شهریور ماه ۹۶ در روستای خلرد کیاسر برگزار می گردد  فرصتی بدست آمد تا از وی مصاحبه ای داشته باشیم که در زیر بصورت کامل منتشر شده است
سردار علیجان شمشیربند فرزند قنبر در خانواده ایی کشاورز در روستای ولویه اولیا ، ازتوابع چهاردانگه ساری متولد شد.
وی پس از گذراندن دوران ابتدایی به همراه خانواده اش به ساری مهاجرت کرد
از سال  ۴۷ با سیره عملی حضرت امام (ره) آشنا شد و در سال ۵۶ به همراه دانشجویان دانشگاه کشاورزی ساری ازطریق شرکت در سخنرانی های شخصیت های بزرگی چون مقام معظم رهبری و مطالعه کتاب های دکتر شریعتی پا به عرصه انقلاب گذاشت.
در سال ۵۷ مدتی تحت تعقیب ساواک قرار داشت و شهر های قم و مشهد را به عنوان محل سکونت انتخاب کرد .
بعد از پیروزی انقلاب  و تشکیل کمیته برای رسیدگی به امورات عمومی مردم ، کمیته محل سکونت خود را در خیابان معلم تشکیل داد.
وی به همراه برادر برزگ تر خود  شهید خلیل شمشیربند و شهید نورانی از شهدای منطقه چهاردانگه در مبارزه با ضد انقلاب درشهرستان گنبد حضور پیدا نمود. ایشان در آن زمان عضو سپاه پاسداران بود.
شمشیربند فرماندهی پادگان آموزشی گهرباران ساری رابر عهده داشت و در اوایل جنگ تحمیلی عراق علیه کشور فرماندهی عملیات سپاه ساری را نیزعهده داربود ودر سال های ۶۳ تا ۶۴  به انجام ماموریتهای محوله برون مرزی درکشور لبنان می پرداخت.
شهیدان خلیل شمشیر بند در عملیات ولفجر ۸ و یزدان شمشیربند برادران بزرگوارایشان به همراه شهید محسنی و شهید علی کردان از شهدا چهاردانگه  در عملیات کربلای ۵ به مقام رفیع شهادت نایل شدند .
وی در دوران ۸ سال دفاع مقدس از ناحیه کلیه مجروح و  به درجه جانبازی رسید و در همان زمان مدت ۶ ماه به دلیل ضربه مغزی در یکی از بیمارستان های تهران بستری گردید.
سردار شمشیربند در خاطره ای از شهید طوسی که آن زمان تصدی معاونت اطلاعات عملیات لشکررا عهده داربود نقل میکند: در منطقه خسرو آباد آبادان که زمان شکل گیری عملیات ولفجر ۸ بود ، روزی ایشان را دیدم که به چادر عملیات آمدند و خیلی نگران بودند ، به دلیل رفاقتی که با هم داشتیم علت نگرانی ایشان را جویا شدم گفتند یک بسیجی حوان که همراه ما بود شهید شد وی از خانواده ای ساده و ناشناخته بود فردی بسیار  فعال بشمارمی آمد به نحوی می توانست خیلی به ما کمک کند لکن ایشان شهید شد اما نگرانی من این است که کار اصلی را در جبهه ها همین بسیجی ها می کنند و اگر روزی ما شهید شویم از ما در بین مردم تعریف می کنند و ما معروف می شویم درحالی که همین بسیجی ها هستند که شهید می شوند و بی نام و نشان و مظلوم می مانند .
شمشیربند درادامه افزود: اکثرشهدا نام و نشانی ندارند. در منطقه چهاردانگه نیزحدود ۲۱۰ شهید داریم  که بسیاری از آنها ناشناخته ماندند.
وی گفت :در منطقه دزلی مریوان بسیاری از رزمندگان منطقه چهاردانگه حضور داشتند که از جمله آنها شهید ابولقاسم حدادی  اولین شهید روستا ی ولویه ، علی خاکسار و ابوطالب ششمشیربند ، ازرزمندگان این منطقه بشمارمی آمدند که دارای قدرت بدنی خوبی بودند .ازآن جایی که در آن منطقه باید از چند قله کوهستانی عبور می کردیم لذا وقتی به قله رسیدیم یک تیم از رزمندگان چهاردانگه خود را به قله رساندند  و ما با همین تیم عملیات را انجام دادیم .
 سردار شمشیر بند در باره وظیفه جوانان و ایثارگران در قبال خون شهدا گفت: توجه به فرهنگ جبهه و بیان ایثارگری های رزمندگان در طول ۸ سال دفاع مقدس ضروری است و امروزه اقتدار ، امنیت و عظمت کشور خود را مدیون شهدایی هستیم که از جان خود گذشتند .  شهدا با گذشتن از جان خود در راه خدا ، انقلاب اسلامی را تثبیت کردند و اکنون همه ما وظیفه سنگینی  در قبال آنها داریم و باید ادامه دهنده راه و روش آنها باشیم.  وی افزود : وظیفه ایثارگران نسبت به کسانی که جنگ را درک نکردند بسیار سنگین تر است . دراین رابطه به همرزمان خود توصیه می کنم بیشتر  احساس مسئولیت کنند ، دشمن به دنبال این است که نسل های اول انقلاب را نسبت به انقلاب عصبانی کند نباید از خط انقلاب خارج شویم ، نباید از انقلاب طلبکار بود طبق فرمایش امام (ره)اگر روزی احساس کردیم که از انقلاب طلبکاریم به مسیر انحراف کشیده شده ایم .   سردار شمشیربند گفت: یادواره شهدا یکی از راهکارهای حفظ ارزش ها است ، یاد و خاطره عزیزانی است که در سال های غربت و فشار اقتصادی و تجهیزات نظامی ، تنها سرمایه خود ، که جان عزیزشان بود را فدا کردند.  آنان امروز افتخار آفریدند و موجب سربلندی و عظمت ایران شدند ، پس باید یادواره شهدا را ارج بنهیم و هر چه در توان داریم برای حفظ این ارزش ها بگذاریم .  وی بابیان  این نکته که شهدای مناطقی مانندچهاردانگه شهدای ویژه ای هستند چون فرزندان خانواده هایی هستند که با زحمات زیاد آنها را به عرصه رسانده و با دست خود تقدیم انقلاب کردند ، افزود: متاسفانه مدیران استانی منطقه چهاردانگه را ویژه نمی دانند وانگیزه ای برای شرکت در یادواره ها ازخود نشان نمی دهند .

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo