برخی از روستاهای جویبار در طول روز فقط ۲ ساعت آب دارند

کیاپرس: معاون فرماندار جویبار با اشاره به وضعیت نامطلوب آبرسانی به این شهرستان، گفت: بعضی از روستاهای شهرستان جویبار در طول شبانهروز فقط دو ساعت آب دارند و این امر در ماهمبارک رمضان شایسته مردم شریف جویبار نیست.
خسرو طالبی در جلسه مدیریت بحران این شهرستان با بیان اینکه جلسات متعددی در زمینه رفع مشکل کمآبی شهرستان برگزار شد ولی نتیجه راضیکنندهای از آن حاصل نشد، اظهار کرد: از سال گذشته جلسات مختلفی با مسؤولان استانی و نمایندگان مجلس برای رفع این مشکل برگزار شد ولی امسال نیز با همان مشکلات مواجه هستیم.
معاون فرماندار جویبار با بیان اینکه آرامش و صبر مردم دلیل بر ندانستن آنها نیست، افزود: بعضی از روستاهای شهرستان جویبار در طول شبانهروز فقط دو ساعت آب دارند و این امر در ماهمبارک رمضان شایسته مردم شریف جویبار نیست.
وی نقطه ضعف شهرستان جویبار در بحران آب شرب را تأمین آن از طریق سیمرغ و بهنمیر دانست و افزود: تقسیم آب از این نقاط به سمت جویبار، عادلانه صورت نمیگیرد.
معاون فرماندار جویبار به مشکل آب کشاورزی اشاره کرد و گفت: همه ساله کشاورزان جویباری در این موقع از سال با مشکل کمبود آب مواجه میشوند و امیدواریم مسؤولان فقط به زمینهای بالادستی توجه نکنند و به کشاورزان پایین دستی نیز توجه داشته باشند و توزیع آب عادلانه انجام گیرد.
۸ هزارمترمکعب کمبود ذخیرهسازی آب در جویبار داریم
رئیس اداره امور آب وفاضلاب روستایی جویبار گفت: باید بهطور متوسط ۱۲ هزار مترمکعب آب ذخیرسازی کنیم ولی ذخیرهسازی فعلی ما ۷هزار مترمکعب است.
مجیدفرجی اظهار کرد: اداره آب و فاضلاب روستای جویبار از ۷۱ روستا این شهرستان ۷۰ روستا را با ۱۵ هزار و ۵۰۰ مشترک تحت پوشش خود دارد.
وی افزود: براساس استانداردهای معمول، اگر منابع آبی را خودمان در اختیار داشته باشیم به طور متوسط باید ۱۲ هزار مترمکعب آب ذخیرسازی کنیم ولی ذخیرهسازی فعلی ما ۷هزار مترمکعب است.
رئیس اداره امور آب وفاضلاب روستایی جویبار با بیان این ۹۰ درصد ایستگاههای آبرسانی شهرستان جزیرهای هستند، اضافه کرد: ۱۷ ایستگاه آبرسانی غیرمتمرکز در جویبار وجود دارد که برای تأمین آب همه این روستاها نزدیک به ۳۲ الکتروموتور فعال است یعنی اینکه اگر هرکدام از این موتورها دچار مشکل شود حدود ۵ ساعت قطعی آب را ایجاد میکند.
فرجی خاطرنشانکرد: با توجه به اینکه منابع آبی در اختیار ما قرار ندارد اولویت ما ذخیرهسازی است و با استانداردهای معمول حداقل ۴هزارمترمکعب کمبود ذخیرسازی در ایستگاهها نیاز داریم و به دلیل وابستگی به شهرهای دیگر برای تأمین آب نزدیک به ۸ هزارمترمکعب کمبود ذخیرهسازی در شهرستان داریم.
وی به فرسوده بودن شبکههای آبرسانی روستایی شهرستان جویبار اشاره کرد و گفت: بسیاری از خطوط آبرسانی در روستاها برای سه دهه قبل بوده و بسیاری از آنها رسوب بسته است و به اندازه یک اینچ آب هم عبور نمیکند و مجبور هستیم برای تأمین آب این روستاها از جیرهبندی یا تانکر آب استفاده کنیم.
شهرستان جویبار پایتخت کشتی جهان این روزها از بحران آب در برخی از روستاهای این شهرستان رنج میبرد تاجایی که مسؤولان به سراغ جیرهبندی آب در برخی از روستاها رفتهاند و حتی با تانکر به این مناطق آبرسانی میکنند که این مسأله برای استان آبی مازندران شرایط خوبی محسوب نمیشود.
جلسه بحران آب برگزار شد
بهدلیل مشکلات کمبود آب در برخی از مناطق جویبار جلسه مدیریت بحران با حضور مدیرکل مدیریت بحران مازندران، مدیرکل آب و فاضلاب روستایی و مدیرکل آبفای شهری استان در فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
فرماندار جویبار در این جلسه با بیان اینکه دو مشکل اصلی شهرستان، آب و جاده است، گفت: در سال گذشته با کمک مسؤولان توانستیم مشکل آب آشامیدنی و کشاورزی را در آن مقطع برطرف کنیم.
رجبعلی وهابی اظهار کرد: در سال جاری باردیگر با مشکل آب مواجه شدهایم و باید یک فکر اساسی برای این بحران اندیشیده شود تا دیگر شاهد چنین مسائلی نباشیم.
وی با انتقاد از توزیع ناعادلانه آب از شهرهای همجوار، افزود: ایستگاه آبرسانی در شهر بهنمیر در تقسیم آب بهسمت جویبار عدالت را رعایت نمیکند و باید سهم خود را از بهنمیر جدا کنیم.
*قطعی ۱۰ ساعته آب آشامیدنی در برخی از روستاهای شهرستان جویبار
بخشدار مرکزی شهرستان جویبار نیز در این جلسه با بحرانی خواندن وضعیت آب برخی از روستاهای جویبار گفت: برخی از روستاهای این شهرستان بیش از ۱۰ ساعت با قطعی آب مواجه هستند.
محمدمدانلو به شبکههای فرسوده آبرسانی روستاها اشاره و عنوانکرد: برخی از شبکههای فرسوده آبرسانی هم کیفیت و هم کمیت آب را دچار مشکل کرده است.
وی از در اختیار نبودن منابع آبی برای شهرستان گلایه کرد و افزود: مدیریت هیچ از یک منابع آبی برای تأمین آب آشامیدنی شهرستان در اختیار جویبار نیست درحالی که بخشی در اختیار قائمشهر، ساری، سیمرغ و بهنمیر قرار دارد.
مدانلو به توزیع ناعادلانه آب در سیمرغ اشاره و ادامه داد: خطهای ۳۰۰ ، ۴۰۰ و ۵۰۰ مربوط به شهرستان جویبار است ولی آب به صورت عادلانه وارد جویبار نمیشود و مجبور هستیم در برخی از روستاها آب را جیرهبندی کنیم.
وی تصریح کرد: به دلیل نداشتن حفاظ برخی مخازن آب، امکان هر نوع دخل و تصرفی بر کیفیت آب و تهدیدات بیوتروریسم وجود دارد.
*آبرسانی به روستاهای جویبار با تانکر
بخشدار گیلخواران جویبار نیز در این جلسه با بیان اینکه علیرغم همه اقدامات، در روستای زغال منزل مردم آب ندارند و با تانکر برای آنها برده میشود، گفت: با چنین اتفاقاتی شأنیت نظام، انقلاب و عزت مسؤولان و دولت مطرح میشود.
محمدحسین فقیه با انتقاد از برخی مسؤولان بیان کرد: اگر آب منزل یکی از مسؤولان قطع شود چه میکنند؟
وی عنوان کرد: تأمین آب آشامیدنی شرق گیلخواران با غرب این بخش متفاوت است و شرق از طریق پهناب و غرب نیز از بهنمیر تأمین میشود.
بخشدار گیلخواران جویبار با بیان اینکه در این بخش ما با کمبود عرضه آب مواجه هستیم، گفت: امروز بزرگترین مشکل آبرسانی در روستاهای بخش گیلخواران انسداد لولههای آبرسانی است.
*وضعیت آب در شهرستان جویبار بحرانی است
امامجمعه جویبار نیز در این جلسه مشکل اصلی این شهرستان را آب در زمستان و تابستان دانست و گفت: وضعیت آب در این شهرستان بحرانی است و مردم این دیار بسیار نجیب و صبور هستند که اعتراضی نمیکنند.
حجتالاسلام محمدتقی نادعیزاده بیان کرد: اگر در تهران یا هر شهر بزرگ دیگر آب مانند این شهر قطع میشد مسؤولان چگونه برخورد میکردند؟
وی در پایان گفت: در ماهمبارک رمضان شایسته نیست آب را که حداقل حق مردم است از آن محروم کنیم.
شهرستان جویبار پایتخت کشتی جهان این روزها از بحران آب در برخی از روستاهای این شهرستان رنج میبرد تاجایی که مسؤولان به سراغ جیرهبندی آب در برخی از روستاها رفتهاند و حتی با تانکر به این مناطق آبرسانی میکنند که این مسأله برای استان آبی مازندران شرایط خوبی محسوب نمیشود.فارس