دستگاه های الکترونیک درمان نارسایی قلب در ایران رایج شود

image_pdfimage_print

کیاپرس-رییس انجمن نارسایی قلب ایران گفت: دستگاه های الکترونیک درمان نارسایی قلب در ایران رایج شود.

دکتر احمد امین در حاشیه سمینار تازه های نارسایی قلبی که به همت نظام پزشکی چالوس در هتل پارسیان خزر چالوس با حضور جمعی از متخصصان داخلی و قلب کشور برگزار شد،در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رشته نارسایی قلب یک رشته جدیدی در ایران نیست و حدود ۱۰ سال است که به صورت رشته فلوشیپی بعد از تخصص قلب شروع شده است و همکاران متخصصی به این رشته اضافه شدند تا به بیماران نارسایی قلب در سراسر کشور ارائه خدمت کنند.

وی با بیان اینکه بیماری نارسایی قلب خط آخر همه بیماری های قلب و عروق است، افزود: با توجه به شیوع بسیار بالای فشار خون و چند بیماری قلبی و عروقی در ایران، مطابق آمارهای جهانی کشور و یا حتی کمی بیشتر از آمارهای جهانی درگیر بیماری نارسایی قلب وجود دارد.

رییس انجمن نارسایی قلبی ایران تصریح کرد: شیوع بیماری نارسایی قلبی هر روز در حال بیشتر شدن هست و در زمان اندکی همه شهرهای کشور با معضل وحشتناک نارسایی قلبی مواجه شوند.

امین به دلیل افزایش بیماری نارسایی قلبی در کشور پرداخت و گفت: فاکتورهای مستعدکننده این بیماری در کشور بسیار زیاد است که یکی از آنها بیماریهای فشار خون و عروق کرونر است.

وی خاطرنشان کرد: مراقبت از بیماری های قلبی بهتر شده است و شانس اینکه بیمار به جای اینکه دچار مرگ و میر شود کم می شود اما اینکه نارسایی قلبی طولانی تر شود بیشتر می شود و شانس ماندن بیمار در نارسایی بیشتر می شود.

رییس جامعه متخصصین نارسایی قلب ایران با بیان اینکه در حال حاضر تشخیص نارسایی قلبی بیشتر شده است، یادآور شد: انواع بیماری قلبی در گذشته با عنوان بیماری های ریوی،خونی و حتی روانی تشخیص داده می شد اما در حال حاضر متوجه شده اند که همه آنها بیماری نارسایی قلبی بوده است.

امین با اشاره به افزایش شیوع نارسایی قلبی گفت:بر این اساس احساس نیاز می شد که بخشی از همکاران متخصص قلب بصورت اختصاصی وارد زمینه نارسایی قلب شوند و در این باره کار کنند.

وی با بیان اینکه بخشی از بیماری نارسایی قلب با دارو قابل درمان است، متذکر شد: درمان دارویی در نارسایی قلب مهم ترین، موثرترین و کمترین عوارض را به همراه دارد که توصیه می شود این بیماران برای انجام درمان خود حتما با متخصص نارسایی قلب در تماس باشند و راهنمایی بگیرند.

رییس انجمن نارسایی قلب ایران تصریح کرد: بخش دیگر درمان نارسایی قلب تعبیه دستگاه های الکترونیک است که ضربان ساز قلب، شوک دهنده قلب است و نوع دیگر دستگاه مکانیکی است که به عنوان پمپ کمکی گردش خون مطرح است.

امین افزود: بخش دیگر درمان نارسایی قلب پیوند قلب است که در شرایط ویژه و در مراکز ویژه و زیر نظر متخصصین نارسایی قلب انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از درمان های نارسایی قلب درمان های پژوهشی و تحقیقاتی است که متاسفانه هنوز تاثیر خود را نشان نداده و در حال انجام شدن است، بیشتر جنبه تحقیقاتی دارد که می توان به تزریق سلول های بنیادی، برخی از اعمال جراحی و، تجویز برخی داروها اشاره کرد که البته توصیه می شود اگر شخصی به صورت داوطلبانه قصد دارد تحت عمل قرار گیرد حتما از یک متخصص نارسایی قلب کمک بگیرد.

رییس جامعه متخصصین نارسایی قلب ایران اظهار کرد: به اهتمام وزارت بهداشت،هیات امنای ارزی و تمامی دست اندرکاران غذا و دارو ،بخش قابل توجهی از درمان های دارویی برای ما قابل دسترس است و از این جهت مشکل خاصی وجود ندارد، همچنین از جهت دستگاه های الکترونیک درمان نارسایی قلب نیز هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد، اما متاسفانه به علت هزینه بسیار زیاد و تکنولوژی جدید دستگاه های کمکی گردش خون هنوز امکان تعبیه این دستگاه ها که می تواند نجات بخش جان بسیاری از بیماران نارسایی قلب باشد میسر نشده است.

امین در تکمیل سخنان خود با بیان اینکه امکان پزشکی تعبیه این دستگاه وجود دارد،گفت:حمایت مالی از خود دستگاه به دلیل هزینه بسیار زیادی دارد نیست و شاید یکی از علل آن ناشناخته بودن تاثیر خیلی خوب آن باشد و نیز در مضیقه بودن بودجه آن باشد.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه ها در بسیاری مواقع جایگزین پیوند قلب است، خاطرنشان کرد: این دستگاه می تواند معادل یک پیوند قلب، بیماری را نجات دهد و طول عمر مریض را زیاد کند اما متاسفانه جای این دستگاه در کشور بسیار خالی است.

رییس انجمن نارسایی قلب کشور با بیان اینکه در حالی جای این دستگاه در کشور خالی است که تکنولوژی های بسیار گران قیمت تر در رشته های دیگر در حال انجام است، ابراز کرد: بیشتر از اینکه مشکل ما تامین هزینه باشد شاید مشکل عدم شناخت از کارکرد این دستگاه باشد و اینکه بواقع چه تاثیری دارد.

امین ابراز امیدواری کرد:دست اندرکاران سلامت کشور بتوانند با نظرخواهی از انجمن نارسایی قلب و همکاران متخصص نارسایی قلب ،اهتمامی جدی در جهت در اختیار قرار دادن   دستگاه الکترونیک برای بیماران داشته باشند.

وی افزود:بسیاری از کشورهای دیگر حتی آنهایی که از نظر پزشکی خیلی از ایران عقب تر هستند این دستگاه ها را برای بیماران خود تعبیه می کنند و کشور ما که توانایی ارائه تمام خدمات قلب و عروق را دارد و حتی خود بیماران نیز توانایی و توان مالی برای تعبیه دستگاه دارد ناچار است به خارج از کشور رفته و دستگاه را تعبیه کنند.

رییس انجمن نارسایی قلب ایران در خصوص تعداد دقیق این بیمار در کشور گفت:متاسفانه هنوز آمار دقیق وزارتخانه ای همانند بسیاری از بیماری های دیگر وجود ندارد اما مراکزی در کشور هست که در طول سال بین سه تا چهار هزار نفر بیماری نارسایی قلب را ویزیت می کنند و البته این به آن معنا نیست که سه تا چهار هزار بیمار دارند بلکه در طول سال ویزیت دارند و بیماری ممکن است در طول یک سال بیش از ۱۰ بار مراجعه کند.

امین تاکید کرد:بخش اصلی که باید در نارسایی قلب صورت گیرد انجام درمان دارویی صحیح است.

وی در خصوص وضعیت استان های مختلف کشور به لحاظ بیمار نارسایی قلبی گفت:به طور تقریبی همه استان ها از نظر نارسایی قلبی یکسان هستند اما متاسفانه در استان مازندران در کنار زیاد بودن فشار خون و بیماری عروق کرونر و نارسایی قلب ،بخش زیادی نارسایی های ژنتیکی است که بسیاری با آن دست و پنجه نرم می کنند و شاید دلیل آن شناخته نبودن ژن های منطقه،ازدواج های فامیلی،دیر تشخیص دادن و عدم توجه به عوامل ژنتیکی باشد.ایسنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo