تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی مازندران تجلیل شدند


به گزارش کیاپرس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، هفت نفر از تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی مازندران به عنوان نمونه ملی انتخاب شدند که به صورت مستقیم از شخص رئیس جمهوری لوح سپاس دریافت می کنند.
همت محمدی تولید کننده ۱۳ هزار و ۶۶ کیلو گرم برنج پرمحصول در یک هکتار ، الهیار ولی زاده دامداری که ۶۰۰ راس گوسفند مولد نژاد زل را تولید کرد ، صادق شکرالله پور تولید کننده چهار هزارو ۵۰۰ کیلو گرم محصول گواهی شده سالم برنج در هکتار ، بهزاد نصیر شعیبی تولید کننده ۲۰ تن برگ سبز چای در یک هکتار ، علی عالیشاه مدیر نمونه خدمات فنی و مهندسی کشاورزی ، صفیه خوش خلق تولید کننده ۲ هزار متر مربع چوب صنوبر در یک هکتار و ابوالقاسم گرنامی مجری خصوصی نمونه طرح جنگلداری پنج هزار و ۷۱۹ هکتار ، از کشاورزان نمونه ملی استان مازندران هستند.
استان مازندران با تولید ظرفیت ۷۲ نوع از تولیدات محصولات کشاورزی ،حدود ۱۰ و نیم درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این مراسم به وجود ۶۸ مرکز خدمات کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت : در ۲ سال اخیر با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی ، مراکز جهاد کشاورزی به عنوان خط مقدم در عرصه تولیدات محصولات کشاورزی احیاء شده است.
دلاور حیدرپور با بیان اینکه در دولت های نهم و دهم بیشترین آسیب به ترویج کشاورزی فنی وارد شد ، ادامه داد: امروز در تمام مراکز خدمات کشاورزی استان مازندران کارشناسان حضور فیزیکی داشته و در کنار تولیدکنندگان در مزراع حاضر می شوند.
وی با اعلام این که جهاد کشاورزی در امنیت غذایی و رونق اقتصادی کشور نقش محوری دارد ، گفت : امسال با تدبیر دولت ، تولید گندم به مرز خودکفایی رسیده است و این درحالی است که تا قبل از آغاز به کار دولت یازدهم کشور وارد کنند گندم تا ۶ میلیون تن بود.
حیدر پور در عین حال گفت که البته سال ۸۳ نیز کشور به خودکفایی گندم دست یافت اما از آن تاریخ به بعد هر سال به دلیل سوء مدیریت با چالش کاهش کشت گندم مواجه شدیم.
** افرایش هشت هزار هکتاری سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران همچنین گفت که امسال با بسته های حمایتی دولت ، سطح زیر کشت دانه روغنی از حدود پنج هزار هکتار سال گذشته به ۱۳هزار هکتار رسیده است.
وی ترویج کشت علوفه دامی و دانه روغنی سویا را از برنامه های جدی جهاد کشاورزی مازندران برشمرد.