شاعری : هیچ‌گونه حمایت مالی از باغداران انجام نشد!

image_pdfimage_print
کیاپرس- وی بیان کرد: سازمان مدیریت بحران باید با دقت بیشتری در حوزه مدیریت حادثه و بحران وارد شود و قبل از وقوع بحران و خسارت، مدیریت‌های لازم در این بخش انجام شود و مقاوم‌سازی‌ها در حوزه‌های مختلف انجام شود…..
 رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: با گذشت ۲ ماه از وقوع خسارت برف، هیچ‌گونه حمایت مالی از باغداران انجام نشد و تسهیلاتی به آنان برای جبران خسارت باغات پرداخت نشد و باید برای نجات باغداران از این وضعیت فکر اساسی انجام شود.

به گزارش کیاپرس علی‌محمد شاعری امروز در گفت‌وگویی، اظهار کرد: خسارت محصول کیوی و پرتقال در برف اخیر مازندران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان برآورده شده است که باغداران همچنان چشم‌انتظار ارائه تسهیلات و رفع مشکلات ناشی از این خسارت هستند.

وی افزود: براساس خسارت واردشده مقرر شد ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره ۱۰ درصد، ۳۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض، ۲۰ میلیارد تومان جبران خسارت کشاورزان بیمه‌شده و همچنین ۲۰ میلیارد تومان برای خرید توافقی کیوی پرداخت شود که تاکنون هیچ تسهیلاتی به کشاورزان و باغداران پرداخت نشده است.

نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه تخصیص نیافتن این تسهیلات، ناشی از کمبود منابع اعلام شده است، ادامه داد: مقرر شده بود که خسارت باغداران تا اول بهمن‌ماه پرداخت شود که به‌دلیل کمبود اعتبارات و منابع، به دو هفته بعد موکول شد که همچنان کشاورزان در انتظار استفاده از این تسهیلات هستند.

این مسؤول گفت: کشاورزان و باغداران ما در برف اخیر با خسارت جدی روبه‌رو شدند و نه تنها خسارت وارد شده جبران نشد؛ بلکه برای کشت دوباره هم به‌دلیل کمبود منابع مالی با مشکل روبه‌رو هستند.

شاعری اضافه کرد: علت تخصیص نیافتن تسهیلات به باغداران، تنها تأمین مالی نیست؛ بلکه سوء مدیریت و سوء تدبیر هم از عمده مشکلات باغداران برای تخصیص تسهیلات و اعتبارات است.

وی در ادامه با اعلام اینکه ایران از ۱۰ کشور حادثه‌خیز کشور است که با بحران‌های مختلف روبه‌رو است، یادآور شد: مقابله با خسارت‌های ایجادشده از بحران و حادثه، از مسائلی است که باید انجام شود و با توجه به اینکه نمی‌توان از بروز حادثه جلوگیری کرد؛ باید خسارت‌ها را به حداقل رساند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: برای جبران خسارت باید داده‌های مناسب ارائه و براساس این داده‌ها تجزیه و تحلیل لازم انجام شود که برای این مورد خاص برف زودرس در مازندران، باید از قبل پیش‌بینی‌های لازم انجام و با اطلاع‌رسانی از افزایش خسارت جلوگیری می‌شد.

این مسؤول خاطرنشان کرد: استفاده از سیستم پایش سریع و همچنین مقاوم‌سازی از مسائل مهم دیگری است که باید برای مقابله با بحران و به حداقل رساندن خسارت‌ها مورد توجه قرار گیرد.

شاعری ادامه داد: مرکباتی که سال گذشته در این فصل از سال به قیمت یک‌هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسید اکنون بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان خریداری و برای استفاده در آب‌میوه‌گیری‌ها، به سمت کارخانجات آذربایجان غربی روانه شده است و بعد از گذشت دو ماه از بروز این حادثه و خسارت، تاکنون هیچ‌گونه حمایت مالی از باغداران انجام نشده است.

وی بیان کرد: سازمان مدیریت بحران باید با دقت بیشتری در حوزه مدیریت حادثه و بحران وارد شود و قبل از وقوع بحران و خسارت، مدیریت‌های لازم در این بخش انجام شود و مقاوم‌سازی‌ها در حوزه‌های مختلف انجام شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سازمان مدیریت بحران در وزارت کشور است و باید بودجه‌اش از سازمان برنامه و بودجه تأمین شود و با توجه به اینکه سازمان مدیریت بحران چون هیچ استقلال مالی و اعتباری ندارد؛ با دستان خالی نمی‌تواند کاری برای کشاورزان انجام دهد.

این مسؤول افزود: در مجلس شورای اسلامی مقرر شد تا ۵ درصد بودجه کل کشور برای مقابله با بحران، در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار گیرد تا در این حوزه، مدیریت لازم برای بحران انجام و خسارت‌ها با قوت بیشتری جبران شود.

شاعری در پایان گفت: باید بدانیم در مسیر عادی نمی‎توان به جنگ با بحران رفت و لذا باید مقاوم‌سازی و مدیریت قبل از بحران در دستور کار جدی قرار گیرد.شمال نیوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo