افراد سیگاری و کم خواب زیاد در معرض حملات تشنجی قرار دارند

کیاپرس- مدیر عامل انجمن صرع ایران گفت: کسانی که سیگار زیاد می کشند و بسیار پرکار و یا کم خواب هستند، در معرض حملات تشنجی قرار دارند.

کوروش قره گزلی روز یکشنبه در حاشیه همایش عمومی انجمن صرع ایران با موضوع بایدها و نبایدهای صرع در مدرسه، به خبرنگار علمی ایرنا گفت: تشنج از فرایندهایی است که سبب بدکار کردن مغز می شود و استرس، کم خوابی، مصرف برخی غذاها، دخانیات و مواد الکلی، مغز را مستعد بد کارکردن می کند.
وی با اشاره به این که حدود ۱۰ درصد افراد در طول زندگی خود یکبار تشنج را تجربه می کنند، گفت: از این تعداد حدود یک درصد مبتلا به بیماری صرع می شوند.
قره گزلی ادامه داد که حملات تشنجی می تواند به سلامت مغز آسیب جدی وارد کند و به همین دلیل مردم عادی از جمله معلمان و مربیان باید به نحوه مقابله با این عارضه آشنایی داشته باشند.
وی ادامه داد که وظیفه پزشکان است که این آموزش ها را به افراد جامعه به ویژه معلمان و مربیان آموزشی ارائه دهند و این گونه همایش ها فرصتی مناسب برای این کار است.
مدیرعامل انجمن صرع همچنین با اشاره به این که بیماری صرع انواع مختلف دارد، اظهار کرد که روش درمان بیماری صرع، درمان دارویی است. در این روش درمانی با توجه به توع حملات تشنجی، داروهای درمانی مناسب برای فرد تجویز می شود.
وی به تنوع داروها در این زمینه اشاره کرد و گفت: تا سال ۱۹۹۲ میلادی چهار دارو در این زمینه وجود داشت که این تعداد به بیش از ۳۰ نوع رسیده است که باتوجه به توع تشنج مورد استفاده قرار می گیرد.
قره گولی گفت که تشنج در ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد با دارو کنترل نمی شود و راه های درمانی و تشخیصی دیگری مانند عمل جراحی برای آنان پیش بینی شده است.
سی و یکمین همایش انجمن با موضوع بایدها و نبایدهای صرع در مدرسه، امروز (۵ دی ماه) با حضور معلمان و مربیان در سالن اشراق تهران برگزار شد.
هر تشنجی، بیماری صرع نیست. صرع به تشنج هایی اطلاق می شود که عامل گذار ندارد، تکرار شونده هستند و حداقل در فاصله زمانی معین بیش از دو بار تکرار شوند.