استاندارد میزان نمک، شکر و روغن در مواد غذایی اصلاح شد

image_pdfimage_print

کیاپرس- معاون وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: استاندارد میزان نمک، شکر و روغن در مواد غذایی مصرفی مردم اصلاح شد و کاهش یافت.

 علی اکبر سیاری روز چهارشنبه در همایش غذای سالم در انستیتو تغذیه و صنایع غذایی افزود: نمک، شکر و چربی، سه عامل مهم تغذیه ناسالم و بروز بیماری های غیر واگیر به خصوص بیماری های قلبی-عروقی و سرطان است و با توجه به میزان بالای مصرف این مواد مضر در ایران، حد مجاز آنها در اقلام غذایی کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: با همکاری وزارت بهداشت و سازمان استاندارد ایران همزمان با استانداردسازی صنعت غذای کشور، استانداردهای حد مجاز شکر،نمک و چربی نیز اصلاح شده است. به عنوان مثال حد مجاز شکر در نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یافته و همین طور حد مجاز نمک در نان نیز نصف شده است.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در گذشته حد مجاز شکر در ۱۰۰ گرم نوشابه یا آبمیوه‌ها بالای ۱۲ گرم بود اما اکنون به حدود ۵ / ۷ گرم کاهش یافته است و اغلب تولیدکنندگان این محصولات این استاندارد را پذیرفته اند و رعایت می کنند.
وی ادامه داد: در مورد نمک نیز با توجه به اینکه نان، غذای اصلی ایرانیان است و در گذشته در هر ۱۰۰ گرم نان بیش از ۲ گرم نمک بود، این استاندارد به یک گرم کاهش یافت و حدود نیمی از نانوایی‌های کشور اکنون ، استاندارد یاد شده را رعایت می‌کنند و بقیه نیز تذکر گرفته اند که به این استاندارد برسند.
سیاری اضافه کرد: در مورد روغن‌ها نیز مضرترین و خطرناک ترین چربی، اسید چرب ترانس است که اکنون حد مجاز برای محصولات داخلی آن، حداکثر پنج درصد و برای محصولات وارداتی، ۲ درصد است و بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تا پنج سال آینده این میزان در تمام روغن های موجود در بازار کشور باید به صفر برسد.
معاون وزیر بهداشت گفت: در زمان حاضر میزان مصرف نمک در بین ایرانیان حدود ۲٫۵ برابر میانگین جهانی است و همین مساله باعث شده است که بیش از ۱۰ میلیون ایرانی به فشار خون بالا مبتلا باشند.
وی خاطرنشان کرد: نمک، عامل مهم بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، سکته مغزی، بیماری های کلیوی و استخوانی است و علاوه بر کاهش میزان آن در محصولات غذایی باید برای کاهش مصرف آن در بین مردم فرهنگ سازی بشود.
سیاری ادامه داد: در دهه ۶۰ نمک‌های صنعتی یددار برای کاهش بیماری گواتر در کشور تولید شد و از آن زمان میزان ید هم در کارخانه‌ها، هم در بازار و هم با آزمایش ادرار کودکان و زنان باردار در بین مردم کنترل شده است.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: رسیدن به تغذیه سالم در بین مردم شرایطی دارد، مردم باید درآمد کافی برای خرید مواد غذایی را داشته باشند، تولیدات مواد غذایی سالم در کشور وجود داشته باشد، این مواد در دسترس مردم باشد، فرهنگ و سواد تغذیه ای در بین مردم بالا برود و البته مردم باید بدن سالمی داشته باشند تا غذای سالم به زندگی سالم آنها کمک کند.

**سیمای مرگ در ایران
سیاری در ادامه با اعلام آمار وضعیت سیمای مرگ در کشور گفت: ۱۶ درصد مرگ و میرها در کشور به علت بیماری های قلبی و عروقی است که در رتبه اول قرار دارد، از ۳۸۰ مرگ غیر طبیعی در کشور در سال ۹۰، حدود ۹۳ هزار مورد مربوط به بیماری های قلبی-عروقی، ۴۳ هزار مورد مربوط به سکته مغزی، ۳۰ هزار مورد سرطان بود و دیابت و بیماری های مزمن تنفسی هم در رتبه های بعدی بودند.
وی خاطرنشان کرد: برای کاهش این مرگ و میرها، ۲ استراتژی در وزارت بهداشت تعریف شده است، یکی آموزش فرد به فرد مردم درباره تغذیه سالم و مثلا میزان مصرف چربی، قند، نمک، اضافه وزن، چاقی، الکل، ورزش و که کار پرهزینه ای است و دوم استراتژی آموزش همگانی از سوی رسانه ها و آموزش و پرورش و نیز دانشگاه ها که بسیار موثرتر و کم هزینه‌تر است.
سیاری اضافه کرد: ایران بر اساس برنامه ملی کنترل بیماری های واگیر وزارت بهداشت به سازمان بهداشت جهانی تعهد داده است تا سال ۲۰۲۵ حدود ۲۵درصد کل مرگ های زودهنگام بین ۳۰ تا ۷۰ سال را در کشور کاهش دهد و برای رسیدن به این هدف اصلاح تغذیه و کاهش مخاطرات سلامت از جمله تصادفات در دستور کار دولت قرار گرفته است.
همایش تغذیه سالم بعد از ظهر امروز-چهارشنبه- به کار خود پایان می دهد./ایرنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo