ریالى در دانشگاه هاى علوم پزشکى سرمایه گذارى نشده است

image_pdfimage_print
 ریالى در دانشگاه هاى علوم پزشکى سرمایه گذارى نشده است/کاهش 17 درصدی نرخ تورم در حوزه سلامتایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال یکى از خبرنگاران  مبنی بر اینکه آیا مدیران ارشد وزارت بهداشت در هیئت مدیره های بیمارستان های خصوصی حضور دارند، گفت: هیچ کدام از مدیران این وزارتخانه عضو هیئت مدیره بیمارستان های خصوصی نیستند. البته شاید در گذشته سهامی داشته اند، اما اکنون تا آنجا که اطلاع دارم، مدیران ارشد وزارت بهداشت در هیئت مدیره های بیمارستان های خصوصی نیستند.
حریرچی در ارتباط با ماجرای سود سپرده گذاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهارداشت: هیچ ریالی در دانشگاه های علوم پزشکی در بانک ها سپرده گذاری نشده است. بلکه، بانک ها برای رقابت، به باقی مانده پول دانشگاه ها سود می دهند.
حریرچی ادامه داد: درآمد روزانه به حساب بیمارستان واریز و بعد به حساب دانشگاه ریخته می‌شود و دانشگاه کل اعتبار را به حساب خزانه واریز مى کند و بعد به وزارت بهداشت اختصاص می‌یابد، سپس به صورت آبشاری این درآمد توزیع می‌شود.
وی عنوان کرد: در این مدت این مبالغ در حساب بانک‌هاست که درصدی از این درآمدها برای حقوق پرسنل است و تمام گردش اختصاصی، عمومی، هدفمندی، عمرانی، درآمد نقدی، پول بیمه‌ها در ۱۶۹۹ واحد مستقر حوزه سلامت حساب جدا دارند.
حریرچى ادامه داد: همه مردم کشور باید یک مراقب سلامت داشته باشند که سرشماری این کار ملی در حال انجام است.
وى از کاهش تورم ۱۷ درصدی تورم سلامت نسبت به سه سال قبل خبر داد و گفت: هم اکنون مردم ۴۰ درصد هزینه‌های سلامت را از جیب می‌پردازند. همچنین از ۵٠ هزار میلیارد فقط ٣۴ هزار و ٩٠٠ میلیارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص یافته است.
حریرچی درباره تورم حوزه سلامت نیز توضیح داد: تورم ناشی از افزایش قیمت و تصحیح قیمت از سوى مدیران اقتصادى است . سال ٩١ و ٩٢ هزینه تخت روز ۴٨ هزار تومان بود، در سال ٩٣ ، ١٠۶ هزار تومان شد و سال ٩۴ به تایید بیمه‌ها و شورای عالى بیمه قیمت تمام تخت روز ٢٠٣ هزار تومان اعلام شد.
وی در توضیح بیشتر تورم در حوزه سلامت عنوان کرد: اگر تعرفه اى را افزایش دهیم آیا هزینه خانوار زیاد شده است؟ اگر تعرفه جراحى که در بخش دولتى سه تا هفت میلیون تومان بوده، در بخش دولتى ٧٠٠ هزار تومان باشد و اکنون به یک میلیون و ۴٠٠ هزار تومان برسد، تورم است؟
حریرچی عنوان کرد : از سال ٨٠ تا سال ٩١ بالغ بر ۵٠ درصد هزینه‌های سلامت از جیب مردم بود ولی در سال ٩٣ این میزان  به ۴٠ درصد کاهش یافت، در سال ٩٢ و ٩٣ نیز هزینه خانوارها ۵/٨ درصد از درآمد افراد بود.
وی با اشاره به اینکه در تورم سلامت یک نکته کلیدی وجود دارد، افزود: در سال ٩٢ تورم سلامت بالغ بر ٣۴/٨ درصد، در سال ٩٣ بالغ بر ٣١/٧ و در سال ٩۴ بالغ بر ٢٣/٨ درصد و در ۶ ماهه اول امسال تورم سلامت به ١٧ درصد کاهش یافته و مجموعه هزینه خانوار به ١٨ درصد افزایش یافته است در حالی که تورم جامعه ١۵ درصد بود، بنابراین تورم سلامت در این سال دو برابر نشده است و این آمارهای رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار است.yjc

ح.م

این سایت توسط سید حسن موسوی کیاسری با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های خبری فعالیت می کند

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

enemad-logo